GROZA

Truplo je v kovčku plavalo po reki

Aprila je Francijo pretresla najdba v reki Oise. Tiralica za nekdanjim partnerjem ubite znanstvenice.
Fotografija: Smrt Marie-Alice Dibon ostaja ovito v skrivnost. FOTO: FB
Odpri galerijo
Smrt Marie-Alice Dibon ostaja ovito v skrivnost. FOTO: FB

Konec prejšnjega tedna so v Italiji našli mrtvega moškega, ki je bil osumljen umora ženske, francoske državljanke, katere truplo so 22. aprila našli v kovčku, ki je plaval v reki Oise v pariški regiji.
Truplo v kovčku so našli 19. aprila letos.
Truplo v kovčku so našli 19. aprila letos.

Za žrtvinim nekdanjim partnerjem, 65-letnim Francozom po rodu z italijanske Sardinije, je bila razpisana mednarodna tiralica, kljub molku preiskovalnih organov pa se je razvedelo, da je med begom po okrutnem dejanju storil samomor. Osumljenčevega sina, ki je italijanskega rodu, so v petek prijeli in ga vtaknili v pripor.
Kovček s truplom zvodnika, ki ga je vanj strpala Laïla Id Yassine.
Kovček s truplom zvodnika, ki ga je vanj strpala Laïla Id Yassine.

Kot kaže, je osumljen pomoči pri umoru, saj naj bi očetu pomagal pri prevozu kovčka in iskanju primernega kraja ob reki, kjer sta tega prepustila reki. Potem ko naj bi mu oče priznal, da je naredil »veliko neumnost«, mu ni mogel odreči pomoči. Enaintridesetletni sin je, tako kot je bil njegov oče, voznik taksija.

Najdba trupla v kovčku je zelo odmevala po vsej Franciji, sploh potem, ko se je izkazalo, da gre za Marie-Alice Dibon, 53-letno znanstvenico z doktoratom, ki je kot predstavnica za stike z javnostjo sodelovala z velikim mednarodnim farmacevtskim podjetjem, ki se ukvarja z biotehnologijo in lepotnimi produkti.
Smrt Marie-Alice Dibon ostaja ovito v skrivnost. FOTO: FB
Smrt Marie-Alice Dibon ostaja ovito v skrivnost. FOTO: FB

Kmalu potem, ko so jo pogrešili njeni prijatelji, je čolnar v mestecu Neuville-sur-Oise zagledal kovček s srhljivo vsebino. V njem je bilo golo truplo Marie-Alice. Kriminalisti so takoj po najdbi poskušali govoriti z njenim nekdanjim partnerjem, ki je še isti dan skrivnostno izginil, zato so vse do petka tavali v temi. A očitno bodo težko pojasnili, kaj je botrovalo temu zločinu, saj so najverjetnejšega morilca našli mrtvega. Menda mu je iz Pariza uspelo prispeti v Rim z letalom.


Družina žrtve se je ovila v molk, le njihov odvetnik Olivier Morice je poprosil javnost za spoštovanje zasebnosti. »Družina prosi za razumevanje in spoštovanje, saj sodeluje z preiskovalci pri iskanju storilca tega gnusnega zločina,« je sporočil odvetnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije