NOČNA MORA

Tragični konec počitnic: spustil se je po toboganu, nikoli več ne bo hodil

Objavljeno 19. julij 2019 19.23 | Posodobljeno 19. julij 2019 23.18 | Piše: T. V.

Pri življenju ga ohranjajo aparati.

Zabava na toboganu se je končala tragično. FOTO: Reuters
ALICANTE – Počitnice z dekletom v Španiji so se za 23-letnega Britanca Davida Briffauta končale kot v nočni mori. Le nekaj dni pred koncem dopusta se je odločil oditi v vodni park in se spustiti po toboganu. Med spustom pa je utrpel tako hude poškodbe hrbtenice, da je trenutno priklopljen na aparate, ki ga v bolnišnici v Alicanteju ohranjajo pri življenju.

David naj bi v bolnišnici prestal še nekaj operacij, ko pa bo njegovo stanje dovolj stabilno, ga bodo odpeljali domov. Že zdaj pa je znano, da nikoli več ne bo hodil. »Živimo nočno moro vsakega starša,« je za britanske medije povedala Davidoma mama Lorraine. »Najin sin je odšel na počitnice s svojim dekletom, zdaj pa so nam povedali, da verjetno ne bo nikoli več hodil. Lahko le upamo, da si bo vsaj delno opomogel. Povedali so nam, da David ne čuti ničesar od prsnega koša navzdol.«

Predstavnik vodnega parka, kjer je David utrpel hude poškodbe, je zanikal, da bi bili njihovi tobogani nevarni. Poudaril je, da pred odprtjem vsake sezone zunanje podjetje podrobno pregleda tobogane in da jih osebje vodnega parka preveri tudi vsako jutro. Dodal je še, da imajo videoposnetek, ki naj bi dokazoval, da David ni sledil varnostnim navodilom parka.
Deli s prijatelji