SVETA HELENA

To so prve besede voznika BMW, ki je povzročil grozljivo nesrečo na cestninski postaji

Za življenje očeta in sina naj bi se še borili.
Fotografija: Hrvaški policist. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Hrvaški policist. FOTO: Getty Images, Istockphoto

ZAGREB – »Bog, kaj sem naredil!« To so bile besede, ki jih je v šoku po besedah bralca 24sata.hr ponavljal voznik vozila beemveja. Ta je na cestninski postaji Sveta Helena na Hrvaškem zakrivil hudo nesrečo (od zadaj je trčil v stoječe vozilo pred seboj), v kateri je bila hudo poškodovana družina. Mama (38) je zdaj že pri zavesti, medtem ko sta otrok (6) in oče (38) še vedno v umetni komi. Voznik, ki je trčil v škodo pred seboj – poročali smo že, da naj bi šlo za Ozrena M. (35) iz Čakovca –, naj bi bil nepoškodovan.

Gasilci so želeli najprej iz razbitine rešiti otroka, saj so že prej izvedeli, da gre za družino. Ko pa so prispeli na kraj, so ugotovili, da to ne bo mogoče, saj ni bilo veliko prostora za manevriranje. Šli so korak za korakom, pri reševanju so jim pomagali tudi zdravniki, da ne bi na poškodovanih povzročili še večjih poškodb. Gasilci pripovedujejo, da so bile vse tri osebe iz vozila brez zavesti, na vsake toliko je k sebi prišel deček in v bolečinah poskušal nekaj povedati: »Boli, boli ...«. Nič krivega fanta so na zadnjih sedežih ob voznikov sedež stisnili kovčki iz prtljažnika (v njihov avto je od zadaj menda brez zaviranja trčil voznik beemveja).

Posnetek nesreče smo objavili na povezavi, pojavile pa so se že neuradne informacije, da naj bi moški vozil ob pomoči tempomata, in to kar 150 kilometrov na uro. Pred trčenjem naj bi imel prek telefona, kot je zapisal portal MNovine.hr, precej neugoden pogovor z dekletom. Policija tega ni potrdila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije