ZA ZAPRTIMI VRATI

Ti, ti pacek: katoliški duhovnik otipaval ženski

Med begom s podzemne železnice napadel policista. Dve leti in osem mesecev bo čepel v hišnem priporu.
Fotografija: Duhovnik je ženski otipaval na podzemni železnici. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Duhovnik je ženski otipaval na podzemni železnici. FOTO: Fb

RIM –  Italijanska policista sta končala v bolnišnici, potem ko sta se soočila z 72-letnim katoliškim duhovnikom, ki je v ponedeljek na vlaku otipaval ženske. Očeta Petra Slocomba iz britanskega Gloucestershira so spoznali za krivega otipavanja žensk na rimski podzemni železnici in napada na policista, ki sta ga poskušala aretirati.

Proces je potekal za zaprtimi vrati. Po doslej znanih podatkih se je Slocombe znašel v hišnem priporu v neki vatikanski šoli, kjer bo moral ostati nadaljnji dve leti in osem mesecev. Prav tako bo moral vsakemu izmed policistov plačati 5000 evrov odškodnine.

Slocombe naj bi vztrajno otipaval dve ženski, ki sta bili starejši kot 40 let, in to še preden je vlak odpeljal. Zgroženi sta ga prijavili policiji. Duhovnik je nato bežal pred policisti, ko so ga dohiteli, pa je enemu zlomil nos, dvema pa je povzročil več modric in odrgnin. Poklicati sta morala dodatno pomoč, da so ga lahko obvladali. Duhovnik je bil oblečen v civilna oblačila, ko so ga odvlekli v policijsko vozilo, ki je bilo parkirano pred glavno rimsko postajo. »Ta človek je nor. Udarjal in brcal je po policistih. Ves čas je vzklikal, da je v službi gospoda in da je nedolžen. A so bile na vlaku priče, ki so videle njegovo početje in so ga tudi prepoznale.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije