GROZA

Vegana hranila svojo hčerko tako, da ji niso zrasli niti zobje

Mati (32) in oče (35) sta na sodišču priznala krivdo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

SYDNEY – Deklico, ki je živela od ovsenih kosmičev in riževega mleka, pri 19 mesecih pa je bila težka samo pet kilogramov in je bila kot trimesečni otrok, so odvzeli njenima veganskima materi (32) in očetu (35), ki sta jo dobesedno stradala.

Primer zanemarjanja otroka je bil namreč razkrit šele na okrožnem sodišču v Sydneyju, saj malčica, danes stara tri leta, ni imela nobene zdravstvene dokumentacije, sosedi pa sploh niso vedeli, da obstaja. Zaradi slabe prehrane so ji manjkali osnovni vitamini in hranila, kar je povzročilo zlom kosti in rahitis. Oče in mati sta na sodišču priznala krivdo.

Ekstremno prehranjevanje

Mati je sicer bolnišničnemu dietetiku povedala, da so vsi člani družine vegani, in podrobno razložila ekstremni način prehranjevanja. Za glavni obrok ji je dala tofu, riž in krompir, toda ker je bila malčica po njenem mnenju izbirčna, je pogosto jedla samo kosmiče. Za prigrizek je dobila žlico sadja ali dve jagodi suhega grozda. Osebje bolnišnice je sprva spoštovalo željo staršev, da ostanejo pri veganski prehrani, dokler jim je mati ni prepovedala še soje, ki da je polna hormonov. Deklica sicer sploh ni imela zob, ni mogla sedeti ali se obrniti niti uporabljati rok.


Malčica se je sedaj naučila plaziti, sedeti in hoditi ter reči 20 besed. Zdaj ima velik apetit in zaradi nizke rasti je postala celo rahlo okrogla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije