Strupeni alkohol pokopal 80 Mehičanov

V Mehiki množično umirajo pivci z metanolom zastrupljenih pijač.
Fotografija: Nekaj zastrupljenega alkohola je policistom uspelo zaseči.
Odpri galerijo
Nekaj zastrupljenega alkohola je policistom uspelo zaseči.

V Mehiki je v zadnjih dneh zaradi zastrupitve z alkoholno pijačo, ki je vsebovala metanol, umrlo najmanj 40 ljudi. Številna mehiška mesta so v času karantene oziroma samoizolacije prenehala prodajati alkoholne pijače. Iz mesta Puebla v okraju Chiconcuautla so v četrtek sporočili, da je zaradi zastrupitve z metanolom umrlo 25 ljudi, deset pa se jih je znašlo v bolnišnici. Oblasti so že zasegle okoli 946 litrov zastrupljene alkoholne pijače. Po besedah župana Artemia Hernándeza je zastrupitev povzročila malo znana znamka Refino. Kot je bilo ugotovljeno v preiskavi, so žrtve najverjetneje pile smrtonosno pijačo na pogrebu, ki je bil konec tedna. Udeležilo se ga je okrog 80 ljudi. Takšni veliki pogrebi so v času epidemije sicer prepovedani.
O zastrupljenem alkoholu poročajo tudi v bližnji zvezni državi Morelos. Tam so zasegli pet 19-litrskih vrčev alkohola brez oznake, ki je bil najverjetneje vzrok za 15 smrti v zaselku Telixtac in bližnjem mestu. Umrlo je 14 moških in ena ženska.

To sta le dva primera številnih zastrupitev z alkoholom v času epidemije v Mehiki. V Yucatánu v mestu Acanceha zdaj preiskujejo smrt sedmih ljudi, ki so domnevno prav tako umrli zaradi zastrupitve z metanolom. Konec aprila je zaradi poceni alkoholne pijače el chorrito umrlo 25 ljudi v zvezni državi Jalisco.

Mehiška vlada se ni izrekla, ali so ljudje po zastrupljenem alkoholu segali, ker niso imeli dostopa do dovoljenih alkoholnih pijač, ali so jih gospodarske posledice karantene prisilile, da so segali po cenejših različicah alkohola. Metanol je namreč v cenejših pijačah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije