SRHLJIVKA

Streljanje na Hrvaškem, žrtev nekdanji slovenski reprezentant

Neznanci so dobesedno preluknjali vikend v Makarski.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

MAKARSKA – »Ali sem slišal streljanje? To je bila vojna in zagotovo se ni streljalo iz pištole, temveč nečesa močnejšega,« je hrvaškemu novinarju dejal krajan Makarske, ki je prepričan, da je bil na delu ostrostrelec, poroča Slobodna Dalmacija.

Na hišo nogometaša so domačini streljali kar dve noči zapored, in sicer 11. in 12. marca. Prvi večer so uro po polnoči, drugi pa okoli 2.30, ko so izstrelili okoli 13 nabojev. Streljali so iz grmovja, ki je od hiše oddaljeno okoli pet metrov.

Hiša, ki je zdaj popolnoma preluknjana, je v lastništvu nekdanjega slovenskega nogometnega vratarja Dina Lalića (44) in njegovega očeta. Lalić je bil stari znanec slovenskih prvoligašev, med drugim je nosil dres Maribora, Mure, Primorja, Triglava, Rudarja.

Tamkajšnja policija medijem za zdaj ne daje informacij, saj kriminalistična preiskava še poteka. Pred hišo, na katero so streljali neznanci, je bil dan po incidentu parkiran črni mercedes nemških registrskih oznak. Lalić je namreč takoj, ko je izvedel za incident, prišel iz Slovenije in zagledal 20 lukenj, ki zdaj »krasijo« njegovo hišo.

Prirejal je tekme

Nekdanjega nogometaša Lalića je Slovenija spoznala predvsem, ko je polnil naslovnice številnih medijev, saj je bil del velike stavniške afere leta 2017. Člani kriminalne združbe so bili osumljeni, da so manipulirali tekme v profesionalnih nogometnih ligah v Srbiji, Makedoniji in Češki republiki. Na podlagi vnaprej dogovorjenih in osumljencem znanih izidov nogometnih tekem so osumljeni vplačali stave v Aziji, s pravilnimi napovedmi izida tekem pa so si zagotovili dobitke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije