STRELJANJE NA SEJMU

Več mrtvih v strelskem napadu, na napadalca streljali vojaki

Več kot 300 policistov in vojakov še vedno išče strelca.
Fotografija: Več sto pripadnikov varnostnih sil išče strelca. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Več sto pripadnikov varnostnih sil išče strelca. FOTO: Reuters

STRASBOURG – V torkovem streljanju v Strasbourgu so bili po najnovejših podatkih francoskih oblasti ubiti trije ljudje, 13 je ranjenih, od tega osem huje in pet lažje. Napadalca še vedno iščejo, zato francoske oblasti ljudi pozivajo k previdnosti. Notranji minister Christophe Castaner je sporočil, da v Strasbourgu storilca išče okoli 350 pripadnikov varnostnih sil, vključno s policisti in vojsko ter helikopterji. 

Moški, ki ga je policija identificirala kot 29-letnika, rojenega v Strasbourgu, je že bil znan varnostnim silam kot možna teroristična grožnja. Streljati je začel v torek okoli 20. ure na eni osrednjih ulic v središču mesta blizu božičnega sejma. Ljudje so se razbežali. Vojaki, ki so bili v okviru protiterorističnih ukrepov na redni patrulji, so streljali nanj in ga ranili, a ga niso ujeli, policijske vire navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V mestu je dan žalovanja, zaprli so božični sejem in okrepili varnostne ukrepe. Tudi delovanje Evropskega parlamenta je pod posebnim nadzorom. Kot je na twitterju objavila evropska poslanka Romana Tomc, so bili poslanci sredi noči še vedno zaprti v parlamentu, zaradi poostrenih varnostnih razmer je bil izhod možen le v spremstvu policistov.



Več sledi ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije