TRAGIČNA SMRT

Starši šokirani: 21-letnik umrl zaradi zastrupitve s kofeinom

Objavljeno 12. julij 2019 13.19 | Posodobljeno 12. julij 2019 15.00 | Piše: T. K.

Sin si je pred spanjem pripravil proteinski napitek s kofeinom, po katerem se nikoli več ni zbudil.

Lachlan Foote. FOTO: Facebook
SYDNEY – Glasbenik Lachlan Foote je umrl na novoletni dan leta 2018 dan pred svojim 22. rojstnim dnevom. Njegova družina ga je našla mrtvega na tleh v njihovi kopalnici v domači hiši na območju Modrega gorovja (Blue Mountains) nedaleč od avstralskega Sydneyja.

Najprej so mislili, da je bil za smrt Lachlana kriv beljakovinski napitek, zdaj pa je njegov oče Nigel na facebooku razkril, da je bil vzrok smrti zastrupitev s kofeinom. Obdukcijsko poročilo je objavil v opozorilo vsem, da se ne bi še komu zgodilo kaj tako tragičnega. Lachlan je namreč v napitek, ki ga je spil pred spanjem, ko se je vrnil s silvestrske zabave, usul preveč čistega kofeina v prahu – toda že čajna žlička kofeina v tej obliki je smrtonosna, saj je enakovredna 25 do 50 skodelicam kave.


 

»Mislimo, da je ta kofein Lachlan dobil od prijatelja ali sodelavca, saj ne jaz ne policija nismo našli dokazov, da bi ga sam kupil,« je povedal njegov oče. Zaradi tega ga tudi ni imel v originalni embalaži in najverjetneje ni prebral navodil za uporabo in opozoril o dnevnem vnosu. Shranjenega je imel v kuhinjski omarici, kar bi lahko bilo usodno tudi za druge družinske člane, ki bi ga zamenjali za sol ali sladkor. Če bi vedel, da je prah nevaren, ga ne bi imel v kuhinji,« je prepričan oče. Ker je kofein v tej obliki bel, poceni in lahko dostopen, je treba biti pri uporabi skrajno previden.

Na spodnjem videu Lachlan poje pesem Where Do My Bluebird Fly.

Deli s prijatelji