NI SPAL

Spregovorila morilčeva mama: Filip potrebuje pomoč, ne zapor

Prepričana je, da je bil neprišteven, ko je streljal sredi Splita. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec/Delo

»Vsa sem iz sebe. Izvedela sem na spletu in ne utegnem niti jemati pomirjeval,« je za medije dejala Etel Zavadlav, mati 25-letnega Filipa Zavadlava, ki je z avtomatsko puško na splitski ulici ubil Jurico Torlaka, Marina Paića in Marina Bobana. Pokončal jih je, da bi se maščeval narkomanskemu kartelu, ki je izsiljeval in nadlegoval njegovega brata in njega.

Filip Zavadlav. FOTO: Facebook
Filip Zavadlav. FOTO: Facebook


»Ni bil razsoden. Več kot 20 dni ni spal, ker so mu moški, ki jih je zdaj ubil, grozili, mu vdrli v stanovanje in grozili z nožem. Pobrali so mu ves denar, zato je moral znova na ladjo. V enem mesecu je izgubil več kot osem kilogramov. On potrebuje pomoč, ne pa zapor. Nekaj ur pred prijetjem sem se slišala z njim in rekel mi je, naj pridem čim prej. Na dan streljanja je želel poiskati psihiatrično pomoč. Govoril je, da se bo vrgel pod vlak, a oče ga je uspel prepričati, da si poišče zdravniško pomoč.«
 
Preberite še: več o strelskem pohodu v Splitu

Filipa je sicer zaradi nasilja v družini v preteklosti policija že obravnavala. Ker se je znesel nad bratom, je bil obsojen na 30 dni zapora in pol leta pogojne kazni.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije