GROZLJIVKA NA PAGU

Spregovoril oče, ki je otroke vrgel z balkona: Samo o tem sem razmišljal

Grozi mu kazen, kakršna na Hrvaškem še ni bila izrečena.
Fotografija: Josip Rođak z najmlajšim od otrok. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Josip Rođak z najmlajšim od otrok. FOTO: Zaslonski posnetek

PAG – Josip Rođak (54) ni niti pogledal svojih otrok, ki so v krvi ležali na tleh, šest metrov pod balkonom, s katerega jih je nekaj trenutkov prej vrgel. Usedel se je v avtomobil in odpeljal na policijo. Tam je šokiral policiste s priznanjem: »Svoje otroke sem vrgel z balkona.« Nato je utihnil.

Na Hrvaškem še vedno odmeva četrtkovo dogajanje na otoku Pag, ko se je zgodila nepojmljiva tragedija. Štirje otroci, stari tri, pet, sedem in osem let, bodo imeli vse življenje travme zaradi tega dogodka, za življenje sedemletne deklice pa se zdravniki še borijo. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja so jo iz bolnišnice v Zadru prepeljali v klinični center v Zagrebu.
 
Preberite še:

FOTO: To je oče, ki je svoje štiri otroke vrgel skozi okno



Mati otrok je povedala, da je slišala krike, nato pa škripanje parketa. Mož ji je hladnokrvno rekel: »Ubil sem otroke.«

Otroci nekaj dni pred tragedijo. FOTO: Zaslonski posnetek
Otroci nekaj dni pred tragedijo. FOTO: Zaslonski posnetek
Večernji list
je objavil domnevne besede Rođaka pred policisti. »Zelo rad imam te otroke. Vedno sem skrbel zanje in jih hranil. Celo mobitele, na katerih nenehno igrajo igrice, sem kupil vsem. Ko sem nedavno izvedel, da se bom moral z otroki kmalu izseliti iz hiše, sem razmišljal samo še o tem. Več dni nisem zaprl oči. Sploh nisem spal. Ne vem, kaj se mi je zgodilo in zakaj sem to naredil.«

Kazen, kot je še ni bilo?

Rođaku, ki ni poiskal nobene pomoči niti ni zaprosil za socialno stanovanje zase in za družino, je bil odrejen enomesečni pripor. Z njim se bo pogovoril psihiater, odvzeli so mu tudi vzorec urina in krvi, a izvidov še ni. Tožilstvo ga bremeni štirih poskusov umora na sprevržen način. Kot pišejo hrvaški mediji, ga čaka do 50 let zapora, kazen, kakršne pri naših južnih sosedih doslej še niso izrekli.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije