SMRT

Slepi potnik zmrznjen treščil na vrt

Moški je umrl kmalu po vzletu v Nairobiju. Lahko bi padel na Londončana, ki se je ravno sončil.
Fotografija: Živ se je vkrcal v Nairobiju, zmrznjen treščil na britanska tla. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Živ se je vkrcal v Nairobiju, zmrznjen treščil na britanska tla. FOTO: Reuters

LONDON – Ko je Londončan zaslišal glasen tresk na svojem vrtu in se ustrašil, ni niti pomislil, da bo tam naletel na truplo. Kljub krvi, ki je poškropila travo, stene hiše in vrtno ograjo ter nakazovala na strahotne poškodbe, pa je bilo truplo v enem kosu. Kmalu je ugotovil, da je zmrznjeno!

Prav tako v šoku se mu je pridružil sosed, ki se je na svojem vrtu, le par metrov stran, v trenutku padca ravno sončil. Minute premlevanja, ki se jih zdaj zaradi pretresa oba spominjata le megleno, je prekinil še en stanovalec soseske in jima pojasnil, da je na bližnjem Heathrowu ravno pristalo letalo, iz katerega da je zagotovo nekaj padlo.
Na vrt v londonski soseski je z neba treščilo zmrznjeno truplo.
Na vrt v londonski soseski je z neba treščilo zmrznjeno truplo.

Človeško truplo, kot kaže. Govoril je z gotovostjo, saj je v svoji tehnološki vnemi na aplikaciji spremljal pristanke letal, še več, vedel je celo, da gre za letalo družbe Kenya Airways, ki je iz Nairobija pripotovalo v London. Truplo je padlo z višine dobrih tisoč metrov, se je izkazalo, na srečo je bila zaradi visokih temperatur večina ljudi v zaprtih in ohlajenih prostorih; če bi koga zadelo, jasno, ta ne bi preživel, so pozneje ugotavljali.

Policija še ugotavlja identiteto moškega, obdukcija pa bo pokazala točen vzrok smrti. Očitno je bila žrtev slepi potnik, ki se je skril v pristajalni mehanizem letala, tam so odkrili vrečko z vodo in hrano. Moški je najverjetneje umrl že po vzletu iz Nairobija, zmrznjen pa je padel tik pred koncem deveturne poti. Čeprav je zgodba strahotna, pa ni prva takšna!


Leta 2015 je truplo moškega z letala, ki je iz Johannesburga potovalo v London, padlo na trgovino v britanski prestolnici, še tri leta prej pa je 30-letnik iz Mozambika padel iz pristajalnega mehanizma, tik preden je letalo iz Angole prispelo na Heathrow. Obdukcija je takrat šokirala z izsledki, kajti preživel je izjemno nizke temperature med poletom, zanj je bil usoden šele padec. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije