STANO-UPRAVA

Škandal brez primere: direktor naj bi jo v službi grabil za zadnjico

Ženska je podala kazensko prijavo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

SPLIT – Direktor splitskega podjetja Stano-uprava Ante Zuanić naj bi na delovnem mestu spolno vznemirjal zaposleno, poroča Jutarnji.hr.

Lanskega septembra je proti Zuaniću zaposlena podala prijavo zaradi mobinga, v kateri je navedla, da je, ko je postal direktor, njeno delovno mesto neupravičeno ukinil, ji drastično znižal plačo, vsakodnevno pa da je bila izpostavljena tudi šikaniranju. Dodala je še, da je 67-letni direktor z njo od prvega dne koketiral. A tu se naj ne bi ustavil. Sledili naj bi objemi in dotiki, če pa bi se odzvala, bi znal izgovoriti še kakšno grdo besedo ali dve.

Sodu je izbilo dno, ko jo je v svoji pisarni prijel za zadnjico in ji rekel, da ona to potrebuje, saj je nihče v podjetju ne mara, po podjetju pa je govoril, da jo morajo j*****. Sledila je kazenska prijava, po njej pa pritiski nanjo, da naj jo umakne. 

Tamkajšnje občinsko državno odvetništvo je od omenjenega podjetja zahtevalo dokumentacijo o sistematizaciji delovnih mest, a je niso dostavili. Pravna služba je odvrnila, da to lahko stori samo direktor, ta pa tega ni naredil. Šele po pregovarjanjih in po tem, ko so jim zagrozili z denarno kaznijo, so iz podjetja zahtevano dokumentacijo vendarle dostavili.

Novinarji so do izjave direktorja Zuanića poskušali priti prek njegovega odvetnika Joška Čeha, a je ta zavrnil sodelovanje, češ da ga državno odvetništvo še ni niti zaslišalo.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije