BRUTALNA ZLORABA

Sinka priklenil kot psa in ga pretepal

V Ukrajini je nasilnež 6-letnika fizično zlorabljal. Pretepanje priznal, češ da gre le za trdo vzgojo.
Fotografija: Vsega hudega vajeni preiskovalci niso mogli verjeti.
Odpri galerijo
Vsega hudega vajeni preiskovalci niso mogli verjeti.

DONECK – Ukrajina je na nogah. Zaradi besa in hkrati olajšanja. V javnost so namreč pricurljale fotografije, s katerih je vidno, kako je nasilni oče priklenil svojega šestletnega sinka in ga tepel kot psa. Pristojne ustanove so fantka medtem že rešile pred očetovim nasiljem. Doživljal naj bi pravo kalvarijo.

Grozljivka se je dogajala v kraju Aidar-Mykolaivka v regiji Doneck.
Grozljivka se je dogajala v kraju Aidar-Mykolaivka v regiji Doneck.
Celo policisti, ki so videli priklenjenega dečka, ki je ječal na kolenih, so v popolnem šoku obstali. Niso mogli verjeti svojim očem, da je lahko kdo z verigo okoli njegovega pasu tako tesno priklenil ubogega dečka. Na njegovem mladem telescu so našli neštete dokaze o surovem izživljanju, pretepanju. Oče je udarce ne nazadnje priznal, a z dodatkom, da je to počel, ker je bil malček neposlušen in ga je bilo treba na trdo podučiti.

Oblasti so takoj ukrepale ter otroka odvzele 36-letnemu očetu in 27-letni mačehi. »Imeli so ga za psa,« je bilo zapisano v enem izmed poročil.


Očetu so odvzeli starševske pravice, čaka ga sodni postopek zaradi zlorabe otroka in mučenja z najvišjo zagroženo kaznijo – pičlimi petimi leti. Policisti so ukrepali takoj zatem, ko je deček v šoli zaupal vrstnikom, da ga doma pretepajo in zlorabljajo, »pogosto sem priklenjen«.

Sicer pa je bil deček že prej odvzet družini, a so očetu, ko se je ločil od njegove mame, na lepem dovolili, da ga je smel odpeljati iz sirotišnice.

»Otroka ne bomo vrnili družini,« je pojasnil tiskovni predstavnik sodne veje oblasti. »Medicinsko osebje ga je pregledalo, potreboval bo intenzivno psihološko pomoč.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije