TRAGEDIJA

Seks s tujcem jo je stal življenje

32-letnik je 20-letnico po nesreči zadavil med odnosom.
Fotografija: Chloe so pred smrtjo vrgli iz nočnega kluba.
Odpri galerijo
Chloe so pred smrtjo vrgli iz nočnega kluba.

ABERDEEN – Začelo se je sojenje 32-letnemu Marku Bruceu, ki je lani zadavil komaj 20-letno Chloe Miazek. Spoznala sta se 3. novembra v zgodnjih jutranjih urah na avtobusni postaji v Aberdeenu na Škotskem. Oba sta se prejšnjega večera zabavala vsak s svojo skupino prijateljev in sta se odpravljala domov. Le dve uri pozneje je bila Chloe mrtva. Očitno je privolila v spolne odnose, zato je šla z njim do njegovega stanovanja in tam umrla. Izkazalo se je, da so jo prej vrgli iz nočnega kluba, v katerem je popivala s prijatelji, ker je bila tako pijana, da je povzročala nered.

S težavo se je sprehodila do avtobusne postaje, tja pa je nekaj trenutkov pozneje prišel prav tako močno opiti Mark, ki se je nalival v bližnji gostilni. Med sojenjem je povedal, da sta se med seksom vzajemno davila, saj da to poveča užitek. Zatrdil je, da jo je davil le dve sekundi in je umrla. Nekaj ur pozneje so ga kamere posnele, ko je zapustil stanovanje. Približno eno uro je postopal po mestu, nato pa odkorakal na policijsko postajo Rosemount, pozvonil in rekel: »Storil sem nekaj strašnega.« Policist ga je vprašal, kaj to pomeni. »Nekoga sem ubil, v moji postelji je ženska.«

Dokazi, ki so jih zbrali na kraju tragedije, so potrjevali njegovo trditev, da sta se davila med spolnim odnosom, njena smrt pa je nastopila hitro, v nekaj sekundah. Očitno je bilo še, da Bruce ni uporabil veliko moči in da sta skočila med rjuhe. Mark, ki je trenutno v priporu v Glasgowu, je na sojenju priznal krivdo za povzročitev smrti iz malomarnosti, njegov zagovornik Brian McConnachie pa je povedal: »Po zbranih dokazih lahko potrdimo, da je gospodična Miazek redno izvajala davljenje med spolnimi odnosi, njen bivši partner je to vztrajno zavračal. Nočem reči, da je bila kriva za svojo usodo, a to je pomemben dejavnik. Osumljeni se ne spomni prav vsega, kar se je tiste noči dogajalo, le to, da sta oba rada to počela. Očitno je, da ni hotel nikogar umoriti, šlo je za neprevidnost.« Mark bo v priporu do 5. aprila, ko mu bodo odmerili višino kazni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije