ŠTIRI MRTVE

Reševalec na kraju hude tragedije: V 20 letih nisem videl strašnejšega prizora

Objavljeno 15. april 2019 13.30 | Posodobljeno 15. april 2019 13.45 | Piše: A. L.

V slabih razmerah je izgubila nadzor nad vozilom in s tremi sopotnicami zdrsnila v smrt.

FOTO: Facebook
SARAJEVO – V hudi nesreči na magistralni cesti Sarajevo–Pale so umrle štiri zaposlene iz Osnovne šole Kovačići. Index.hr poroča, da gre za pedagoginjo Merimo Balkić, profesorico Lejlo Sadiković, nekdanjo ravnateljico Almino Ćorović in higieničarko Mino Kadrić. Ženske so bile v peugeotu 207, ki ga je upravljala Balkićeva.
image
Zdrsnile so v globino in umrle. FOTO: Youtube, Klix.ba


Na kraju nesreče je bil Veljko Filipović. Kot je povedal medijem, je bila cesta mokra, saj je deževalo. Po njegovih besedah so vozile 60 kilometrov na uro ali manj, a cesta je bila mokra: »Videl sem, da je voznica začela zavirati, a je izgubila nadzor nad vozilom. S prednjim desnim kolesom je zadela v podporni zid na desni strani ceste in bočno zgrmela v prepad.« Do nesrečnih žensk in vozila je bilo izredno težko priti, saj je bil teren v soteski reke Miljacke drseč od blata. Skoraj eno uro so se ekipe skušale prebiti do njih, okoli 15.30 pa so na pomoč poklicali še gorske reševalce. 

image
Umrle so štiri zaposlene iz Osnovne šole Kovačići. FOTO: Facebook


Eden od reševalcev je dejal, da v 20 letih svojega službovanja še ni videl strašnejšega prizora: »Da bi prišli do pokojnih, smo se spustili po vrvi kakšnih 100 metrov globoko do rečne struge. Ekipi gorskih reševalcev Jahorina in Foča sta opazili dve trupli. Padli sta iz avta, ko se je ta prevračal po pobočju, in obtičali med drevesi. Z motornimi žagami je bilo treba rezati drevje, da so prišli do njiju.«

Drugi ženski sta bili še vedno privezani v vozilu – ena na prednjem, druga na zadnjem sedežu. Iz avta so ju morali izvleči potapljači.
Deli s prijatelji