ZADUŠITEV

Razkrito, kako grozljivo je v »sobi pobega« umrlo pet 15-letnic

Objavljeno 10. januar 2019 19.32 | Posodobljeno 10. januar 2019 22.06 | Piše: STA, S. U.

Gre sicer za priljubljeno družabno igro, v kateri so igralci zaklenjeni v sobi, iz katere se morajo v omejenem času rešiti ob pomoči vrste namigov.

Lokalni mediji so medtem že imenovali štiri od petih deklet, ki so bile žrtve te grozljive tragedije: ​Karolina Barabas, Gosia Tymieniecka, Wiktoria Julia Pietrasin Amelia Wieczorek. FOTO: Twitter
KOSZALIN – Smrtne žrtve petkovega požara v »sobi pobega« v mestu Koszalin na severu Poljske niso imele možnosti, da bi pobegnile na varno, saj je bila kljuka na notranji strani vrat odstranjena in skrita, je pojasnil tiskovni predstavnik tožilstva Ryszard Gasiorowski.

Najdba kljuke je bila namreč ena od nalog, ki so jo morali rešiti udeleženci, da so lahko pobegnili iz sobe. Pet 15-letnic, ki so praznovale rojstni dan, tako ni imelo možnosti, da bi se same rešile. Od zunaj pa so odprtje vrat ovirali plameni, zaradi česar uslužbencu, ki je utrpel opekline, ni uspelo priti do deklet, je dodal Gasiorowski.

Izhod skozi vrata je bil edini način, da bi lahko dekleta zapustila nevarno past, saj so bila okna zabarikadirana z mavcem. Lastnik (28) »sobe pobega« je trenutno v preiskovalnem priporu, saj mu zaradi kršenja varnostnih predpisov in povzročitve smrti zaradi malomarnosti grozi do osem let zapora.

Vzrok za njihovo smrt naj bi bila zadušitev

Gasilci so sicer v soboto sporočili, da so bili vzroki za požar napake v električni napeljavi in pomanjkljivi varnostni ukrepi.

Požar je v petek izbruhnil v »sobi pobega« v mestu Koszalin na severu Poljske. Umrlo je pet deklet, starih 15 let, vzrok za njihovo smrt pa naj bi bila zadušitev. Moškega s hudimi opeklinami so prepeljali v bolnišnico. »Sobe pobega« so priljubljena družabna igra, v kateri so igralci zaklenjeni v sobi, iz katere se morajo v omejenem času rešiti ob pomoči vrste namigov.Deli s prijatelji