Razkrite bolne besede manijaka, ki je ugrabil Moniko (12)

Pedofil in ugrabitelj je še vedno na begu, najstnica pa je na varnem.
Fotografija: Monika je po devetih dneh ujetništva rešena. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Monika je po devetih dneh ujetništva rešena. FOTO: Facebook

Monika Karimanović (12) iz Suhega Dola pri Nišu je preživela prvo noč po rešitvi iz krempljev ugrabitelja Ninoslava Jovanovića, 'malčanskega brivca', ki pa je še vedno na begu. Po njeni rešitvi (našli so jo v vasi Pasjača) na dan prihajajo podrobnosti drame, ki so jo spremljali po vsej Srbiji in širše.

Jovanović je na begu in oborožen, poročajo srbski mediji. FOTO: MUP Srbije
Jovanović je na begu in oborožen, poročajo srbski mediji. FOTO: MUP Srbije
Jovanović, obsojeni pedofil, je 20. decembra sledil Moniki na poti v šolo in jo ugrabil le dve ulici stran. Ob Moniki je ustavil avto, odprl okno, jo prosil za pomoč do šole, češ da je tamkajšnji novi delavec, in jo prepričal, da je sedla v njegov avto.
 
Preberite tudi:
To je obraz pedofila, ki je ugrabil 12-letno Moniko (FOTO)
Pedofil ugrabil 12-letno Moniko, išče jo več kot 100 policistov

 
Državna sekretarka na notranjem ministrstvu Biljana Ivković obljublja, da bodo Jovanovića prijeli. Pravi tudi, da je oborožen s strelnim orožjem in z nožem. Razkrila je še, da je bila Monika, ko so jo našli, prestrašena, da pa je bila pri polni zavesti in komunikativna. Povedala je, da sta z ugrabiteljem dnevno hodila po pet ur, pri čemer jo je nenehno strašil in ji grozil. Državna sekretarka je dodala, da je pedofil manipuliral s svojo žrtvijo, njeno ugrabitev pa načrtoval dlje časa.

Najprej je hotela slišati mamo 

Monika je prvo noč, čeprav ni imela vidnih poškodb, preživela v bolnišnici v Nišu. Srbski mediji so razkrili njene prve besede policiji po rešitvi: »Prosim vas, pokličite mojo mamo.« Monikina mati Aleksandra je o hčeri povedala tole: »Ona je moja levinja, trikrat pogumnejša je kot jaz. Monika se pogovarja z zdravniki, vsega se zaveda. Je izmučena, a si bo opomogla.« Ob tem se je zahvalila vsem, ki so jo pomagali najti. Policija domneva, da jo je ugrabitelj pustil samo, ko mu je postala breme na begu pred roko pravice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije