STRAŠNO

Preplah v Hurgadi: okoli turista polno krvi, mislili so, da je udaril morski pes

»Moški ni bil pri zavesti, bilo je videti grozno, vse nas je pretreslo,« pripoveduje ena od prič.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo

HURGADA – Pred dobrim tednom se je v priljubljenem letovišču Hurgada v Egiptu, kamor zahajajo tudi številni Slovenci, zgodila huda nesreča. Kurir poroča, da je Miloš iz Kragujevca zaplaval zunaj območja, ki označuje varno območje za kopalce, v tistem trenutku pa je mimo pripeljal gliser, ki je za seboj vlekel 'banano', in ga povozil.

Priče pripovedujejo, da se je okoli njega voda v trenutku obarvala v rdeče, saj je močno krvavel. Mnogi so pomislili, da ga je napadel morski pes, zato ni nihče upal v vodo. Nastala je prava panika. A brez strahu je v vodo skočila žena poškodovanega. Kot pišejo, naj bi dogodek videla na lastne oči. Šele ko je moža Kragujevčanka privlekla dovolj blizu obale, so ji na pomoč prihiteli še drugi.

»Moški ni bil pri zavesti, bilo je videti grozno, vse nas je pretreslo,« pripoveduje ena od prič, ki se ji bo dogodek za vedno vtisnil v spomin. Kmalu je na kraj prihitela reševalna služba, moškega pa so odpeljali v bolnišnici. Vedeli so, da je izgubil veliko krvi, po telesu je bil precej porezan, vendar njegovo življenje ni bilo ogroženo.

Po zdravljenju je bilo treba v bolnišnici poravnati stroške zdravljenja. Sprva so znašali 15 tisočakov, a so se v bolnišnici po posredovanju mnogih nato dogovorili za štiri tisoč evrov manj. Za nesrečnika so celo zbirali denar, da so ga po plačilu vendarle odpustili iz bolnišnice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije