KRVAVI DAN V SPLITU

Policija razkrila podrobnosti trojnega umora, morilcu podpora

Izstrelil naj bi najmanj 36 krogel. Za nekatere je Filip Zavadlav heroj.
Fotografija: Filip Zavadlav. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Filip Zavadlav. FOTO: Facebook

Hrvaška policija je razkrila nekatere podrobnosti trojnega umora, ki je v soboto zvečer pretresel Split. V središču mesta so odjeknili streli iz avtomatskega orožja. Dva moška sta umrla na kraju, tretji pa kasneje v bolnišnici. Ubiti so bili Jurica Torlak, Marin Paić in Marin Boban.

Paić in Torlak sta stara znanca policije, njihovega umora pa je osumljen Filip Zavadlav (25), ki naj bi moril iz maščevanja, ker naj bi trojica nadlegovala njegovega brata.
 
Preberite tudi:
Zločin, kot ga v Splitu ne pomnijo: Filip (25) naj bi moril iz maščevanja

Policija je na tiskovni konferenci potrdila, da so prijeli osumljenca. Vse omenjene osebe imajo nekaj deset prekrškov in kazenskih prijav, so še povedali, nato pa so se zahvalili Splitčanom, od katerih so izvedeli imena in tudi priimke osumljenih oseb. Dve uri in 45 minut po streljanju so prijeli osumljenca, ki se aretaciji ni upiral. Policija preiskuje še tri osebe, ki so vpletene v druga kazniva dejanja, ta pa so povezana s trojnim umorom. Ena od teh oseb je bila morda prav tako tarča napada.

Filip Zavadlav. FOTO: Facebook
Filip Zavadlav. FOTO: Facebook
Pohvalili so se, da so osumljenca prijeli 45 minut za tem, ko so izvedeli za njegovo identiteto. Aretirali so ga v družbi več oseb v lokalu Borsalino, kjer je bil tudi njegov brat. Na kraju zločina so našli 36 tulcev izstreljenih nabojev, v akciji iskanja morilca pa je sodelovalo 150 policistov.

Po zločinu, ki je pretresel Hrvaško, se na družbenih omrežjih vrstijo številni odzivi. Nekateri ljudje so ogorčeni in jezni na institucije, ker naj bi bil motiv za umore maščevanje, saj naj bi stari znanci policije, povezani z narkomafijo, grozili bratu storilca in tudi storilcu samemu. Prepričani so, da bi se morale pristojne institucije in policija odzvati prej in preprodajalce drog odstraniti s splitskih ulic, saj tako ne bi prišlo do prelivanja krvi.

Na facebooku so celo ustanovili skupino Filip Zavadlav – heroj, a ne zločinec, kjer javno podpirajo mladeniča. Temu grozi do 50 let zapora zaradi umorov kot tudi ogrožanja življenja drugih. Nekateri Zavadlavu celo ponujajo finančno pomoč za odvetnike, saj v njegovem dejanju vidijo poskus, da bi Splita »očistil« preprodajalcev. Spet drugi so prepričani, da je vsak umor zločin, in poudarjajo, da je bil trojni umor ena najbolj brutalnih in krvavih likvidacij v Splitu v zadnjih letih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije