TRAGEDIJA

Po svatbi ubil voznika

Boban Ilić norel in dirkal po nemški avtocesti. Sodeloval naj bi tudi v nelegalni cestni dirki.
Fotografija: V nesreči je umrl 48-letni Nemec.
Odpri galerijo
V nesreči je umrl 48-letni Nemec.

HAMBURG – Po filmsko je dirkal po avtocesti in nevarno prehiteval, na koncu pa povzročil prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubil 48-letni voznik ford focusa. Govor je o 29-letnem Bobanu Iliću iz srbskega mesta Negotin, ki se je 1. maja okoli 2.30 vračal s poročnega slavja v Nemčiji.
V nesreči je umrl 48-letni Nemec.
V nesreči je umrl 48-letni Nemec.

Bil je za volanom BMW 640 D in na avtocesti v smeri Hamburga je sodeloval v nelegalni cesti dirki. Vse skupaj se je zapletlo na tistem delu omenjene prometnice, kjer se ta s treh pasov zoži na dva. Tam je namreč trčil v vozilo 48-letnika iz kraja Ostfriesland. Vanj je trčil s takšno hitrostjo, da se je ford focus prevrnil in po strehi drsel še več kot 160 metrov.

Pri tem je nič kriv voznik utrpel tako hude rane, da je umrl po nekaj minutah v bolnišnici. Dvaintridesetletna ženska, ki je sedela ob njem, je bila huje ranjena.

Le z nekaj praskami pa sta jo odnesla povzročitelj nesreče in njegov sopotnik. Zgodba sicer s tem še ni končana; namesto da bi Ilić obžaloval vse skupaj, je v prvih trenutkih za trk krivil sopotnika, ki da je sedel za volanom. A preiskava je jasno pokazala, da ni bilo tako.


Policisti so si pri razjasnitvi okoliščin pomagali s pričami pa tudi s 3D-laserskim skenerjem, s katerim so rekonstruirali nesrečo. Ilić je moral na preizkus z alkotestom, in ta je pokazal, da je imel v trenutku nesreče v krvi 0,4 promila alkohola. Zdaj je v priporu, če bo spoznan za krivega, mu grozi do 10 let zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije