SREČEN KONEC

Po strašni nesreči so dečka operirali zaradi poškodb glave

Eno leto star fantek dobro okreva.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipič, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipič, Delo

Zdravstveno stanje enoletnega dečka, ki je bil v prometni nesreči huje poškodovan, se iz dneva v dan izboljšuje. Nesreča se je zgodila v Slavonskem Brodu, ko je na prehodu za pešce v mamo, ki je dečka nosila v kengurujčku, trčila starejša voznica osebnega avtomobila.

Hudo poškodovanega dečka so nemudoma odpeljali v operativno sobo, saj je po poročanju hrvaških medijev utrpel hude poškodbe glave. Po uspešni operaciji so ga prestavili na oddelek intenzivne nege in reanimacije. »Otrokovo zdravstveno stanje je stabilno in mnogo boljše. Buden je in brez respiratorja. Danes ga bomo verjetno premestili na otroški oddelek, je povedala dr. Jasmina Kopić z oddelka za intenzivno nego splošne bolnišnice Slavonski Brod,« piše 24sata.

Pri tem zdravnica ni želela povedati, kakšne poškodbe glave je deček utrpel.

Na nevrološkem oddelku se zdravi tudi otrokova 27-letna mama. O vzrokih in podrobnostih nesreče ni želela govoriti: »Ne morem  in ne želim govoriti o svoji poškodbi. Vse boste izvedeli, ko bo čas za to. Presrečna sem, da je otrok bolje. To je najpomembnejše. Upam, da bova kmalu doma. Ne morem govoriti niti o sami nesreči. Policija opravlja svoje delo, zame pa je najpomembneje, da s sinom čim prej zapustiva bolnišnico in odideva v domačo nego«, je povedala dečkova mama.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek, v torek je bil fantek v umetni komi, v sredo pa so iz bolnišnice prišle spodbudne novice o zdravstvenem stanju otroka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije