ČUDEŽ

Pila je vodo iz motorja

V prepad je zapeljala zaradi živali na cestišču. Odkrili so jo pohodniki in poklicali pomoč.
Fotografija: Angela Hernandez je bila sedem dni na dnu klifa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Angela Hernandez je bila sedem dni na dnu klifa. FOTO: Reuters

MONTEREY – Pred tednom dni se je izgubila sled za žensko iz Oregona, ki je čudežno preživela teden dni na robu prepada tako, da je pila vodo iz hladilnika svojega močno poškodovanega vozila. Minuli petek zvečer sta dva pohodnika po naključju opazila 23-letno Angelo Hernandez iz Portlanda, potem ko sta videla njeno vozilo znamke Jeep Patriot, ki je bilo deloma potopljeno na dnu 60-metrskega prepada na območju Big Sur.


Njeno izginotje je pritegnilo veliko pozornosti, saj so jo nadzorne kamere nazadnje posnele na bencinski črpalki Carmel približno 80 kilometrov pred odsekom ceste, kjer so jo odkrili. Angela je bila ob odkritju pri zavesti, ni imela težav z dihanjem, si je pa poškodovala ramo. Njena rešitelja sta poklicala policijo, najprej so jo rešili iz prepada, nato so jo s helikopterjem odpeljali v najbližjo bolnišnico. Tam so njeno zdravstveno stanje ocenili za stabilno, vendar so dodali, da je doživela pretres možganov.
Mlada voznica je policiji pojasnila, da je med vožnjo po avtocesti naredila močan zavoj, da bi se izognila živali na cesti, nato pa je zapeljala v prepad. »Običajno se takšni padci končajo s smrtjo, za tiste, ki ta del preživijo, pa je navadno usoden ocean,« so pojasnili predstavniki prometne policije. »Imela je veliko sreče, da je preživela.« Hernandezova se je vračala domov z obiska svoje sestre v Lancastru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije