ORGANI PREGONA ODPOVEDALI

Pedofil napadel 10-letnico: »Mama, oni mi ne verjamejo«

O napadu je morala pričati kar sedemkrat.
Fotografija: Deklica je morala podoživljati travmatično izkušnjo. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Deklica je morala podoživljati travmatično izkušnjo. FOTO: Shutterstock

Iz Novega Sada prihaja pretresljiva zgodba. Vanja Marčić trdi, da je po ovadbi 31-letnega V. M. zaradi spolne zlorabe njene 10-letne hčere z njo preživljala pravi pekel. Napad na deklico se je zgodil septembra, ko se je vračala iz šole. V. M. je sicer osumljen nadlegovanja še ene deklice, stare 11 let. Nanjo naj bi se spravil dan pred napadom na 10-letnico.
 
Preberite tudi: Tragični konec zaljubljencev: ona se je obesila, on pa skočil pred vlak

Pretresena mati je za Kurir dejala, da je ogorčena nad načinom vodenja postopka, ker je morala hči pred policijo, centrom za socialno delo in tožilcem pričati kar sedemkrat. Po mesecu dni podoživljanja travmatične izkušnje pa deklica ni želela več govoriti o tem, kaj se ji je zgodilo. Doma je jokala in vpila: »Mama, oni mi ne verjamejo! Zakaj moram vseskozi ponavljati eno in isto?«

Kazenskega postopka proti domnevnemu napadalcu ne morejo sprožiti

Dva meseca po incidentu je tožilstvo ugotovilo, da proti storilcu ne more sprožiti kazenskih postopkov, ker jim je deklica na nekatera vprašanja odgovorila z »Ne vem«. Nasilneža sta sicer na fotografiji prepoznali obe napadeni deklici.

Mati je obenem poudarila, da so človeškost pokazali le na policiji, kjer so  jima ves čas dali vedeti, da sta jim mar dekličino psihično zdravje in njeno pričanje.

 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije