SODBA

Otroka pahnil v globino

Najstnika, ki je vrgel 6-letnika z razgledne ploščadi, so obsodili na najmanj 15 let zapora. Že leto prej je čutil potrebo, da nekoga ubije.
Fotografija: Jonty Bravery bo za zapahi najbrž vse do smrti. FOTO: BBC
Odpri galerijo
Jonty Bravery bo za zapahi najbrž vse do smrti. FOTO: BBC

Britanskega najstnika, ki je lani vrgel šestletnega dečka iz Francije z razgledne ploščadi v londonski galeriji sodobne umetnosti Tate Modern, so obsodili na dolgoletno ječo. Sodnica Maura McGowan je presodila, da bo 18-letni Jonty Bravery za zapahi preživel najmanj 15 let, ker je 4. avgusta lani pred zgroženo množico poskušal ubiti dečka. Dodala je, da najbrž ne bo nikoli več izpuščen na prostost.

Bravery je dečka vrgel s ploščadi v desetem nadstropju galerije. Padel je 30 metrov globoko na streho petega nadstropja in utrpel hud zlom hrbtenice, nog in rok ter poškodbe glave. Njegovo zdravstveno stanje se je izboljšalo, vseeno pa potrebuje stalno oskrbo in ne bo nikoli povsem okreval.

Že pred časom je zaokrožil tudi posnetek, ko je Jonty svojim skrbnikom razlagal, da čuti potrebo po tem, da nekoga ubije. Posnetek je nastal skoraj leto pred njegovim grozljivim dejanjem.

Sodnica McGowanova je dejala, da je bilo najstnikovo dejanje neusmiljeno in nepredstavljivo. Po njenih besedah bo Bravery ostal huda nevarnost za javnost. »Skoraj si ubil tega šestletnega dečka. Poškodbe, ki si jih povzročil, so grozljive. Deček je utrpel trajne poškodbe, ki ga bodo spremljale vse življenje,« je zrla v zločinca, ki je od napada zaprt na strogo varovanem oddelku psihiatrične bolnišnice. Že pri petih letih so mu diagnosticirali osebnostno motnjo, motnjo avtističnega spektra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije