NA BEGU

Otroci prevozili več kot 1000 kilometrov

Od doma so pobegnili z nissanom, gotovino in ribiškimi palicami. Stari od 10 do 14 so vozili sami, na poti pa tudi kradli gorivo.
Fotografija: Kdo je otroke naučil upravljati tako robustno vozilo?
Odpri galerijo
Kdo je otroke naučil upravljati tako robustno vozilo?

ROCKHAMPTON – Zakaj so pobegnili od doma, še ni znano, jasno pa je, da so s svojim skrajno nepremišljenim in drznim dejanjem starše na smrt prestrašili, sebe in številne druge udeležence v prometu pa nevarno ogrozili.
Napeta dogodivščina se je začela v avstralskem Queenslandu. FOTO: Guliver/Getty Images
Napeta dogodivščina se je začela v avstralskem Queenslandu. FOTO: Guliver/Getty Images

Toda šokantna zgodba štirih avstralskih otrok iz zvezne države Queensland se je k sreči končala brez hujših posledic, no, kakšni vzgojni ukrepi bodo sledili. Kako bo zakonodaja obravnavala štirinajstletnika, dva trinajstletnika in desetletnico ter njihove starše, še ni znano, a štirje junaki so več kot tisoč kilometrov dolgo pot preživeli brez poškodb, dogodivščine, o kateri so poročali vsi svetovni mediji, pa ne bodo nikoli pozabili.

Iz domačega Rockhamptona so odšli v zgodnjih sobotnih jutranjih urah, po 140 kilometrih pa je robustnemu nissan patrolu letnik 2004, ki je bil v lasti staršev enega od njih, zmanjkalo goriva. Na prvi črpalki so natočili bencin in nadaljevali pot, ne da bi plačali, krajo pa so morali ponoviti še najmanj enkrat. Kam točno so bili namenjeni, še vedno ni znano, na cilju, več kot 1000 kilometrov od doma, v mestu Grafton v sosednji državi Novi Južni Wales, so jih policisti v nedeljo zvečer vendarle ujeli in ustavili.

Za zdaj je jasno le, da so nameravali vsaj nekaj časa preživeti z gotovino, ki so jo vzeli s seboj, hranili pa bi se predvsem z ribami, ki bi jih nalovili sami.

Ko so jih možje v modrem dohiteli, so se menda zaklenili v avtomobil, in ker se na prigovarjanje in resna opozorila niso odzivali, so v vozilo s silo vdrli s pendrekom (ne da bi koga poškodovali, so poudarili), otroke izvlekli na cesto ter jih zaprli v policijsko vozilo. Kakšna ovadba jih čaka, bo znano, ko jih bodo zaslišali ob navzočnosti staršev, otroci pa bodo morali pojasniti številne neznanke v napeti zgodbi.


Denimo, kdaj in kdo jih je naučil voziti, kajti vozniškega dovoljenja v Queenslandu ni mogoče pridobiti pred 17. letom, in kdo se je izmenjeval na vozniškem sedežu med dolgo potjo, saj je jasno, da en sam ni mogel prevoziti več kot 1000 kilometrov. In predvsem, zakaj so si tako goreče želeli zapustiti dom.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije