Orkanski veter ubil mamo in 15-letnico

V Sloveniji je bilo neurje usodno za Roberta, a on ni bil edina žrtev strašnega neurja. 
Fotografija: Ciara. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ciara. FOTO: Reuters

Silovito neurje je v ponedeljek povzročilo pravo razdejanje, zahtevalo pa je tudi šest življenj. Orkan, ki so ga poimenovali Ciara in Sabine, se je od Velike Britanije pomaknil proti celinski Evropi. Odpovedani so bili številni leti, na tisoče ljudi je ostalo brez elektrike. Pustošil je nad Francijo, Nemčijo, Poljsko, Švico, Švedsko in Slovenijo, kjer je zahteval tudi smrtne žrtve.

Zaradi neurja sta tragično preminuli 52-letnica in njena 15-letna hči. Močan veter je na poljskem smučišču Bukowina Tatrzanska odkril strehe, kritina pa je nato letela po smučišču in ubila mamo in hčer. V tragičnem dogodku sta bila še hudo poškodovana 21-letnica in 16-letnik, ki je utrpel hude poškodbe glave.

O smrtnih žrtvah poročajo tudi na Švedskem, kjer je en moški izgubil življenje, enega pa po tem, ko se je v jezeru v Svenljungi prevrnil čoln, pogrešajo. Čoln se je prevrnil zaradi močnega sunka vetra.

Nevihta Ciara. FOTO: Toby Melville, Reuters
Nevihta Ciara. FOTO: Toby Melville, Reuters

Vse je letelo po zraku


Na Otoku pa je umrl 58-letni moški, na čigar vozilo je padlo drevo. Po večjem delu države je več kot 24 ur deževalo. Padlo je toliko dežja, kot ga običajno v 45 dneh. Zaradi poplav so bile številne ceste neprevozne.

Strašna nesreča se je zgodila tudi v švicarskem kantonu Fribbourg, kjer je snežni vihar odpihnil prikolico avtomobila, zaradi česar se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 36-letnik.

O tragični nesreči pa poročamo tudi v današnjih tiskanih Slovenskih novicah. Orkanski veter je bil usoden za 52-letnega Roberta. Med vožnjo je na njegovo vozilo padla smreka in ga ubila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije