TRAGEDIJA NA PAGU

Starša s Paga sta bila 2017 obsojena zaradi zanemarjanja

Hčerka je po padcu z balkona imela možganske krvavitve.
Fotografija: Otroci, ki jih je oče vrgel z balkona. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Otroci, ki jih je oče vrgel z balkona. FOTO: Zaslonski posnetek

ZAGREB, PAG – Zdravniki so razkrili, da je stanje najhuje poškodovane deklice, ene izmed štirih otrok, ki jih je njihov oče Josip Rođak (54) v četrtek na otoku Pag vrgel z balkona, stabilno brez novih zapletov in poslabšanja. Sedemletnica se zdravi na pediatrični kliniki v Zagrebu, medtem ko so njeni trije sorojenci v bolnišnici v Zadru.
 
Preberite še:

Spregovoril oče, ki je otroke vrgel z balkona: Samo o tem sem razmišljal



Josip Rođak je v priporu. FOTO: Zaslonski posnetek
Josip Rođak je v priporu. FOTO: Zaslonski posnetek
Zdravniki so glede okrevanja sedemletnice, ki so jo pred dnevi zaradi poslabšanja stanja (med drugim je imela možganske krvavitve) prepeljali iz Zadra v Zagreb, optimistični. Deklica je utrpela poškodbe glave in prsnega koša. V bolnišnici v Zadru sta petletna deklica in triletni deček na oddelku za otroško kirurgijo, osemletnico pa bodo po petkovi operaciji danes predvidoma premestili z oddelka za intenzivno nego v skupno sobo k bratu in sestri.

Sodišče v Zadru je potrdilo, da sta bila oba starša otrok septembra 2017 nepravnomočno obsojena na enoletno pogojno kazen s triletno preizkusno dobo zaradi zanemarjanja otrok. Ker se na odločitev nista pritožila, je novembra 2017 postala pravnomočna.

Oče otrok ostaja v policijskem pridržanju, psihiater pa bo ugotovil, ali je bil neprišteven ali pa je dobro vedel, kaj dela, ko je v četrtek malo 7. uro zbudil otroke, jih enega za drugim vrgel z balkona, nato pa se sam predal policiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije