POŠASTNO

Nove razsežnosti zgodbe o družini, ki je devet let v kleti čakala konec sveta

Očeta nizozemske družine, ki je bila leta izolirana, sumijo zlorabe svojih otrok.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Nizozemca, ki je s svojimi šestimi otroki leta živel izoliran na kmetiji, sumijo spolne zlorabe dveh od treh svojih najstarejših otrok, je danes sporočilo nizozemsko tožilstvo. Ti otroci niso živeli na kmetiji v vasi Ruinerwold.

Zgodba o izolirani družini na severu Nizozemske je dobila nove razsežnosti. 67-letnega Nizozemca so skupaj z 58-letnim Avstrijcem sumili, da sta na odročni kmetiji devet let prisilno zadrževala šest danes mladih odraslih. Primer je prišel na dan, ko je zmedenemu 25-letniku oktobra uspelo priti do bara, kjer je dejal, da že devet let ni bil na prostem.

Kasneje so z analizo DNK potrdili, da je 67-letnik oče vseh šestih otrok, ki so danes stari od 18 do 25 let. Njihova mati je umrla leta 2004 v Zwolleju. Kasneje se je izvedelo, da ima moški še tri starejše hčerke, ki niso bile na kmetiji. Sedaj ga tožilstvo sumi spolne zlorabe dveh od njih.


Nizozemcu tožilstvo očita tudi pranje denarja in odvzem prostosti. Skupaj z Avstrijcem je pred 10 leti v Mepplu več mesecev domnevno prisilno zadrževal drugega Avstrijca. Nizozemec in Avstrijec se bosta morala prvič zglasiti na sodišču 21. januarja prihodnje leto.

Čakali na konec sveta

Mediji so sicer med drugim poročali, da je družina v kleti kmetije domnevno čakala na konec sveta in da je pripadala južnokorejski cerkvi zedinjenja, znani tudi kot Munova sekta, poimenovani po ustanovitelju Sun Mjung Munu.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije