VRGEL JIH JE ČEZ BALKON

Nove podrobnosti grozljivke s Paga: štirje poskusi umora

Stroka ugotavlja, da je bil med pretresljivim zločinom prišteven.
Fotografija: Tragedija na Pagu. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Tragedija na Pagu. FOTO: Zaslonski posnetek

PAG – Tožilstvo v Zadru je po dobrih dveh mesecih sklenilo preiskavo proti 54-letniku, ki je konec februarja čez balkon družinske hiše na otoku Pagu vrgel svoje štiri mladoletne otroke. Moški je bil medtem tudi na psihiatričnem opazovanju. Izvedenci so ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana.

Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je danes napovedal, da bodo čez nekaj dni vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora, je poročala regionalna televizija N1.

Berović je izpostavil, da so zaslišali več prič, med drugim tudi soprogo moškega, in da je bilo med preiskavo ključno psihiatrično opazovanje. Konzilij zdravnikov je ugotovil, da njegova prištevnost v času kaznivega dejanja ni bila zmanjšana.

Brani se z molkom

Nasilni oče se je ves čas branil z molkom. Pripor mu poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, ker naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav. V primeru obtožnice mu bodo lahko podaljšali pripor. Za poskus štirikratnega umora mu grozi tudi do 50 let zapora, je danes pojasnil tiskovni predstavnik županijskega sodišča v Zadru Hrvoje Visković.

V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje. Oče jih je vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije