SMRTONOSNO

Nevarne bakterije: skočil v morje, 48 ur kasneje umrl

Umrl je v velikih mukah.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Mnogi med kopanjem v morju pomislijo, da jih lahko napade morski pes, a nevarnost nanje, vsaj sodeč po tragični usodi Američana Williama Bennetta (66), grozi tudi v veliko manjši obliki.

Bennett je z družino dopustoval na Floridi in se nekega dne po kopanju v morju ni počutil dobro. Približno 12 ur pozneje so se začele težave. Sredi noči so ga prebudili krči, tresla ga je vročica. Ker sta se z ženo zjutraj odpravljala domov, ni takoj odšel k zdravniku. Zvečer je le odšel v bolnišnico, kjer so na njegovem hrbtu našli veliko rano, podobne pa tudi na drugih delih telesa. Njegova žena je zdravnikom povedala, da se je kopal v morju in da se je morda okužil z mesojedimi bakterijami, a zdravniki so napačno ocenili njegove simptome. William je manj kot 48 ur po kopanju v morju v velikih mukah umrl.

Rana na Williamovem hrbtu. Fotografijo je objavila hči po očetovi smrti skupaj z opozorilom pred bakterijami. FOTO: Zaslonski posnetek
Rana na Williamovem hrbtu. Fotografijo je objavila hči po očetovi smrti skupaj z opozorilom pred bakterijami. FOTO: Zaslonski posnetek


Williamova hči Cheryl je na facebooku zapisala, da mesojede bakterije niso urbani mit in da bi morali na vsaki plaži v vsakem mestu postaviti napise, da zaradi nevarnih bakterij ljudje z odprtimi ranami in oslabljenim imunskim sistemom ne smejo v vodo. Poudarila je, da je bil imunski sistem njenega očeta oslabljen, ker se je nekaj let boril z rakom. Sicer se je pogosto kopal v morju, vendar nikoli prej ni imel zaradi tega nikakršnih težav. Prav tako ni imel nobenih odprtih ran. Zgodbo svojega očeta je objavila, da bi bila v opozorilo drugim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije