NESREČA AVTOBUSA

Nesreča, kakršne ne pomnijo: umrlo pet ljudi, 60 poškodovanih (VIDEO)

Objavljeno 06. januar 2020 08.00 | Posodobljeno 06. januar 2020 08.14 | Piše: STA, P. Pa.

Potniki so se vračali domov s prazničnih obiskov, ko se je zgodila grozljiva nesreča. 

Posledice nesreče, v kateri je umrlo pet oseb. FOTO: Youtube
V nedeljo zjutraj se je na avtocesti v ameriški zvezni državi Pensilvanija okoli 50 kilometrov vzhodno od Pittsburgha prevrnil avtobus, poln potnikov, v katerega sta potem trčila dva tovornjaka s polpriklopnikom, vanju še en podoben, vmes pa se je znašlo še osebno vozilo. Umrlo je pet ljudi, 60 pa jih je poškodovanih.

Policija v Pensilvaniji še preiskuje ozadje nesreče, vodi pa jo državni odbor za varnost v prometu, saj na zahodu Pensilvanije tako hude nesreče ne pomnijo. Cesta je bila malce mokra, vendar ledu ni bilo. Kaže, da je avtobus prehitro pripeljal po hribu navzdol v ovinek.


Avtobus podjetja iz New Jerseyja je bil na poti iz Rockawayja v New Jerseyju v Cincinnati v Ohiu. Na avtocesti v Pensilvaniji ga je v ovinku na hribu zaneslo in se je prevrnil, nakar je prišlo do verižnega trčenja s tremi tovornjaki, med katerimi je bil tudi eden dostavnega podjetja Fedex, iz katerega so na vse strani leteli paketi.

Zaradi nesreče je bil promet na avtocesti Pensilvanija zaprt v obe smeri vse do nedelje zvečer. Na avtobusu so bili potniki, ki so se večinoma vračali s prazničnega obiska v New Yorku in okolici. Poškodovanci so stari od sedem do 67 let. Trčenje bi bilo lahko še hujše, vendar zgodaj zjutraj v nedeljo ni bilo veliko prometa.

Grozljiva nesreča, v kateri je umrlo šest ljudi, se je zgodila tudi pri naših sosedih. 
Deli s prijatelji