TRAGEDIJA

Najstnik ustrelil prijatelja

Objavljeno 11. januar 2019 18.49 | Posodobljeno 11. januar 2019 19.07 | Piše: B. K. P.

Novoletna zabava se je končala tragično. Ko je kazal pištolo, se je sprožila.

Devin Hodges je prijatelja ustrelil po nesreči.
WASHINGTON – Prijatelji 15-letnega Devina Hodgesa in dve leti starejšega Chada Carlessa niso mogli verjeti svojim očem, ko so prek ene od aplikacij za pošiljanje sporočil prejeli kratek video, na katerem se najstnika igrata s pištolo, nekajkrat sta orožje namerila tudi v kamero, ki jo je v roki držal tretji prijatelj. Trojica se je na silvestrovo zbrala v zapuščeni stavbi v Lawrencevillu v ameriški zvezni državi Georgia, da bi se zabavala, a zabava se je končala tragično.
image
Preiskovalci poskušajo ugotoviti, kako je najstnik dobil pištolo v roke.

Ko je Devin kolegoma razkazoval pištolo, se je ta po nesreči sprožila in hudo ranila Chada, ki je sedel ob 15-letniku. Fanta sta nemudoma poklicala reševalce, na prizorišče so odhiteli tudi policisti. Med čakanjem pa se je Devin pognal v beg. Prebivalci mesteca so ga videli teči med hišami, nato pa zaslišali pok. Devin si je sodil sam in obležal v mlaki krvi. Reševalci niso mogli rešiti nobenega od ustreljenih fantov, policijska preiskava še poteka.
Petnajstletni Devin je še pred prihodom policistov pobegnil in se nato ustrelil.


Možje postave morajo namreč dognati, kje je mladoletni Hodges dobil pištolo in zakaj jo je prinesel na srečanje s prijateljema. Medtem ko mnogi družinama izrekajo sožalje, sošolci in prijatelji nesrečnih fantov izražajo predvsem bes zaradi prelahko dostopnega orožja v Združenih državah.
Deli s prijatelji