KRVAVI POHOD

Najstnik umoril svojo družino in šel k pouku (FOTO)

Šestnajstletnik do smrti zabodel mater in dva brata. Po zločinu je odpotoval na drugi konec Alabame.
Fotografija: Žrtve: mati Holli s 13-letnima sinovoma. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Žrtve: mati Holli s 13-letnima sinovoma. FOTO: Facebook

Strahoten zločin je pretresel ameriško zvezno državo Alabama: kot kaže, je 16-letnik z noži pokončal svojo mater in mlajša brata, trinajstletna dvojčka. Holli Christina Durham, stara je bila 36 let, ter njena otroka Branson in Baron so ležali v mlaki krvi, ko so na kraj zločina prispeli policisti, storilca pa ni bilo na spregled. Kdo je v torek zvečer poklical pomoč, ni znano, takoj pa je glavni osumljenec postal Landon, Hollijin najstarejši otrok, ki je skrivnostno izginil. Policisti so ga prijeli v sredo zvečer, v prodajalni na drugem koncu države, dobrih 300 kilometrov proč, med iskalno akcijo pa so javnost opozarjali, da je osumljenec nevaren in verjetno oborožen z nožem in morda tudi z meči; obtožili so ga trojnega umora, še poročajo mediji iz Alabame.


Oče treh fantov, Brandon, živi v Teksasu, zaradi vojaške kariere veliko časa preživi na misijah na tujem, tudi v Iraku in Afganistanu; Holli naj bi bila zaročena z drugim moškim, a kje je bil ta med srhljivim obračunom, ni znano. Policija je na novinarski konferenci še pojasnila, da je Munford majhna in tesno povezana skupnost le kakšnih tisoč prebivalcev, ki so po večini poznali družino, zato je tragedija pošteno pretresla kraj.

Kaj je Landona prignalo v krvavi zločin, ni znano. FOTO: Facebook
Kaj je Landona prignalo v krvavi zločin, ni znano. FOTO: Facebook

Landon je svoje bližnje pokončal z nožem, najverjetneje v zgodnjem jutru, tik pred odhodom v šolo. Po brutalnem obračunu se je celo odpravil k pouku, šokirani poročajo mediji, pri njegovem vedenju ni menda nihče opazil nič posebnega. V popoldanskih urah se ni vrnil domov, na kraj zločina, temveč je sklenil odpotovati, očitno daleč proč. Kam, ni znano, verjetno pa z družinskim avtomobilom, Holli se je namreč prek facebooka nedavno hvalila, da je njen prvorojenec že opravil vozniški izpit. Motiv fantovega okrutnega dejanja ni znan, ameriški mediji pa so že potrdili, da mu bodo sodili kot odraslemu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije