ZAGREB

Na Trgu sv. Marka ustreljen policist, našli truplo napadalca

V času streljanja ni bilo nobenega od članov hrvaškega kabineta v poslopju vlade.
Fotografija: FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
FOTO: Pixbay

Kot poročajo novinarji televizije N1, so včeraj na Markovem trgu ustrelili policista in ga ranili. Neki mimoidoči jim je dejal, da je bil policist ustreljen ob 20.05. Ponj je prišlo reševalno vozilo. Nekaj ur kasneje so hrvaški policisti sporočili, da so našli osebo, ki ustreza opisu storilca. Storila je samomor. Ustreljenega 31-letnega policista so prepeljali v bolnišnico.

V času streljanja ni bilo nobenega od članov hrvaškega kabineta v poslopju vlade. Prvi je na kraj dogodka prispel minister za veterane Tomo Medved, ki je pristojen tudi za državno varnost. Novinarjem ni želel razkriti dodatnih podrobnosti dogodka. Medtem je bilo na Trgu svetega Marka videti tudi posebne enote hrvaške policije, nad središčem mesta pa so krožili policijski helikopterji.

Hrvaški premier Andrej Plenković je prejšnji mesec od notranjega ministra Davorja Božinovića zahteval, da na notranjem ministrstvu pripravijo načrt varovanja območja pred vladnim poslopjem, potem ko je hrvaški evropski poslanec Vilibor Sinčić iz stranke Živi zid pred vhodom v poslopje vlade v Zagrebu stresel kup lubenic. Sinčić je želel opozoriti na slab položaj hrvaških kmetov zaradi poplave uvoženih pridelkov, a je predstava z lubenicami pokazala predvsem na varnostne pomanjkljivosti na Trgu svetega Marka, na katerem so poslopja hrvaške vlade, parlamenta in ustavnega sodišča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije