Moške, ki so zaspali na tračnicah, povozil vlak (FOTO)

Umrlo je najmanj 16 delavcev.
Fotografija: Strašni prizori na tirih. FOTO: Stringer Reuters
Odpri galerijo
Strašni prizori na tirih. FOTO: Stringer Reuters

Najmanj 16 delavcev migrantov je umrlo, ko jih je danes zjutraj v zahodni indijski zvezni državi Maharaštra povozil tovorni vlak. Delavci so spali na tračnicah, ko je čeznje zapeljal vlak. Šef lokalne policije Višal Nehul je povedal, da so vse žrtve odrasli moški. Nesreča se je zgodila, ko so se po 36 kilometrih hoje želeli odpočiti na poti do mesta Avrangabad, ki leži slabih 400 kilometrov vzhodno od prestolnice zvezne države Mumbaj. V skupini je bilo 20 moških, med njimi je en poškodovan in se zdravi v bolnišnici.

Drugi predstavnik policije je povedal, da ni jasno, zakaj so moški ogrožali svoja življenja in spali na tračnicah. Morda so mislili, da med karanteno zaradi epidemije novega koronavirusa ne bo pripeljal noben vlak. Z ministrstva za železnice so sporočili, da je strojevodja tovornega vlaka videl moške na tračnicah in je skušal vlak ustaviti, a mu to ni uspelo.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ko so 24. marca mnoge tovarne in podjetja čez noč zaprla svoja vrata, ustavljen pa je bil tudi javni promet, je več milijonov delavcev v Indiji ostalo brez dela, kar je povzročilo njihov množični odhod iz urbanih centrov v vasi. Takrat se jih je na tisoče odpravilo domov na podeželje, saj druge izbire niso imeli.

Nekaj zveznih držav je uvedlo posebne vlake za delavce iz drugih krajev, ki se morajo nujno vrniti domov, a se kljub temu mnogi še vedno vozijo z avtobusi ali pa se na tudi do več sto kilometrov dolgo pot do doma odpravijo peš. V državi so sicer v začetku meseca ukrepe omilili, indijska vlada pa je sporočila, da se bodo delavci migranti lahko v svoje zvezne države vrnili s posebnimi vlaki in avtobusi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije