GROZLJIVKA NA ČEŠKEM

Sosedski spor kriv za požar in 11 mrtvih? Nekateri so se poskušali rešiti s skokom iz 11. nadstropja (VIDEO in FOTO)

Požar naj bi bil podtaknjen, eno osebo so prijeli.
Fotografija: Na kraju dogodka. FOTO: Lukas Kabon, Stringer, Reuters
Odpri galerijo
Na kraju dogodka. FOTO: Lukas Kabon, Stringer, Reuters

V požaru v stanovanjski stolpnici v mestu Bohumin na vzhodu Češke je v soboto umrlo 11 ljudi, med njimi trije otroci. Preiskava še poteka, a policija domneva, da je bil požar podtaknjen. Enega človeka so že aretirali.

Šest ljudi je umrlo v požaru, še pet pa jih je izgubilo življenje, ko so se pred ognjenimi zublji poskušali rešiti s skokom z balkona v 11. nadstropju. Deset ljudi, vključno z dvema gasilcema in policistom, je bilo po poročanju tujih tiskovnih agencij poškodovanih.

Osumljenec je že prijet

Po navedbah policije je po vsej verjetnosti šlo za požig, osumljenca pa so že prijeli. Po navedbah prič so že na prizorišču požara vklenili moškega, ki naj bi policiji mirno priznal, da je povzročil požar.

Ogenj je po navedbah lokalnih gasilcev izbruhnil v 11. nadstropju stolpnice v mestu Bohumin na meji s Poljsko, približno 300 kilometrov vzhodno od Prage.



Kot je za Češki radio dejal notranji minister Jan Hamaček, se zdi, da je bila »velika tragedija« vrhunec dolgotrajnega spora med sosedi.

Vodja lokalnih gasilcev Vladimir Vlček pa je pojasnil, da se je požar širil izjemno hitro. »Požar se je razvil zelo hitro, kar ni normalno. Tovrsten požar ponavadi zajame en prostor, tale pa je prizadel celotno stanovanje, vse sobe so pogorele,« je dejal po poročanju britanskega BBC.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije