GROZA

Med žrtvami požara tudi dojenček

Objavljeno 09. februar 2019 11.10 | Posodobljeno 09. februar 2019 11.10 | Piše: A. P.

Osumljena je duševno bolna stanovalka. S sosedi je bila nenehno v sporih.

Požar je gasilo 200 gasilcev. FOTO: Reuters
PARIZ – Policija je v Parizu aretirala žensko v povezavi z včerajšnjim požarom stanovanjske stavbe, v katerem je umrlo najmanj 10 ljudi, med njimi tudi dojenček. Stanovalko so policisti prijeli zjutraj, ko je poskušala zažgati avtomobil in koš za smeti pred stavbo. Francoski mediji poročajo o sosedskih sporih, ki naj bi bili povod za požar.
image
Požar je gasilo 200 gasilcev. FOTO: Reuters

Ogenj je izbruhnil zgodaj zjutraj v osemnadstropni stavbi v uglednem 16. okrožju mesta. Poleg 10 smrtnih žrtev je še 35 ranjenih, med njimi šest gasilcev. Tožilec Remy Heitz je potrdil, da je sprožil kriminalno preiskavo zaradi povzročitve smrti s požigom. Aretirano naj bi zdravili zaradi psiholoških težav.
image
Ognjeni zublji so zajeli osemnadstropno stavbo. FOTO: Reuters

»Njena majica je tlela, ona pa je poskušala zanetiti še več požarov,« je razkril vir blizu policije. Žensko, ki je bila med aretacijo pijana, so zaradi opeklin odpeljali v bolnišnico. Zdravila se je na lokalni psihiatrični kliniki, a je še vedno živela v bloku, kjer je zanetila požar. Bila je v nenehnih sporih z drugimi sosedi, ki so se pogosto pritoževali nad njenim vedenjem.
10
ljudi je izgubilo življenje.


Več kot 200 gasilcev se je z ognjem, ki je izbruhnil v torek zgodaj zjutraj, borilo vso noč, rešiti jim je uspelo 50 ljudi. Predstavnik gasilcev Clement Cognon je povedal, da bodo temeljito preiskali vsa stanovanja. »Rešiti smo morali veliko ljudi, nekateri so se zatekli na streho.« 
Deli s prijatelji