GROZA

Med svati odjeknila bomba

Na poroki, ki se je je udeležilo več sto ljudi, najmanj 63 mrtvih. Samomorilski napad obsodili celo talibani.
Fotografija: Počilo je blizu osrednjega odra. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Počilo je blizu osrednjega odra. FOTO: Reuters

KABUL – Veseli dan se je končal nadvse krvavo in tragično za ženina in nevesto ter njune svate. Med ohcetjo v Kabulu se je namreč razstrelil samomorilski napadalec in ubil najmanj 63 ljudi, najmanj 182 je ranjenih. Ali sta eksplozijo preživela ženin in nevesta, ni znano.
Počilo je blizu osrednjega odra. FOTO: Reuters
Počilo je blizu osrednjega odra. FOTO: Reuters

Zgodilo se je v poznih večernih urah zahodno od prestolnice, poroka pa naj bi bila šiitska. Kot veleva tradicija, se je je udeležilo več sto ljudi, slavje pa je potekalo v veliki industrijski hali, kjer moški praznujejo ločeno od žensk in otrok. Eksplodiralo je v moškem delu, v bližini osrednjega odra, poročajo tuji mediji, kljub temu pa je med žrtvami tudi veliko žensk in otrok.

Po spletu so zakrožili številni posnetki paničnih svatov, ki so v dimu ter med prevrnjenimi mizami in stoli ter številnimi ranjenci in žrtvami iskali svoje bližnje in izhod iz poročne dvorane. Kot poročajo pretreseni udeleženci, so mrtvi ali ranjeni skoraj vsi moški povabljenci ohceti.


Napad se je zgodil ravno med pogajanji v Katarju med ZDA in talibani o prekinitvi ognja v Afganistanu ter umiku tujih vojakov iz države, a odgovornosti za napad ni doslej prevzel še nihče.

Dogodek so obsodili celo talibani, ki so komentirali, da ni opravičila za tako nameren in okruten poboj žensk in otrok, eksplozija pa je presenetila tudi mestne oblasti v Kabulu, kjer zadnje dni vlada poostren nadzor zaradi današnjega praznovanja stoletnice neodvisnosti od Združenega kraljestva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije