KRUT UMOR

Materino truplo prekrila s soljo

Po smrti jo je pustila ob smeteh in iztrebkih. Živeli sta v hiši brez elektrike in vode.
Fotografija: Valižanka je sosedom natvezila, da je mati pri sorodnikih oziroma v domu za ostarele.
Odpri galerijo
Valižanka je sosedom natvezila, da je mati pri sorodnikih oziroma v domu za ostarele.

CARDIFF – Z materjo sta se vedno držali zase, z nikomer nista imeli stikov, le občasno sta s kom pokramljali. Ker nista nikomur hoteli nič žalega, se ni nihče niti ukvarjal z njima. Dokler niso sosedje ugotovili, da se 57-letna Valerie Jones vede še bolj nenavadno, njena mati pa je skrivnostno izginila.

Poklicali so policijo, ta je potrkala na vrata doma v Walesu, v katerem sta si Valerie in njena mati Gaynor že pred leti ustvarili zbirališče vsega mogočega, pravzaprav smetišče. Ničesar nista zavrgli, kot se je izkazalo, niti lastnih iztrebkov ne, saj sta urin in blato spravljali v vrečke. V hišo, v kateri ni bilo ne tekoče vode ne elektrike, sta se vselili leta 2012. Tri leta sta dajali videz, da kolikor toliko shajata v skrajno neprijetnih razmerah, Gaynor je denimo 2015. še obiskala osebnega zdravnika.

Kdaj natančno in zakaj je mati umrla, ni znano, po nekaterih podatkih naj bi nanjo zgrmel preobložen regal s policami in jo usodno poškodoval. Valerie ni klicala pomoči, ampak je mater obdala s soljo za posipanje cest in še najmanj dve leti tako živela s truplom. Ko so jo sosedje povprašali, kam je izginila mati, se je različno izgovarjala: ali je bila na obisku pri sorodnikih ali v domu za ostarele, a ne sprejema obiskov, je pojasnjevala. Ko je policija obiskala Valerie, je bila ta povsem šibka, zmedena ter dehidrirana, čez nekaj ur pa so med preiskavo doma odkrili posmrtne ostanke njene matere. Vzroka in časa smrti ni mogoče določiti, je ugotovil oglednik, verjetno pa je Gaynor mrtva že kakšna tri leta, tako jih je ob smrti štela 83; hči, ki jo zdaj obravnavajo pristojne socialne službe, verjetno zaradi duševnih težav ni zmogla ravnati ustrezno in kogar koli obvestiti o smrti, so sklenili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije