DRUŽINSKA TRAGEDIJA

Malček dva dni v šoku ob truplih staršev

S sekiro pokončal ženo, nato pa se je obesil. Hotel je ubiti tudi dveletnega sina, a je ta preživel.
Fotografija: Njihova sreča ni bila dolga. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Njihova sreča ni bila dolga. FOTO: Fb

KIJEV – Ukrajino pretresa družinska tragedija, potem ko so našli dveletnika poleg trupel njegovih staršev. Vse kaže, da je 33-letni avtomehanik Andrij Demjančuk napadel ženo v najetem stanovanju v mestu Zaporižija na jugu države v regiji Oblast.

Poskusil je obesiti svojega sina. FOTO: Nv
Poskusil je obesiti svojega sina. FOTO: Nv
Andrij naj bi v prepiru s 26-letno Oleno Demjančuk izgubil razum, saj je bil prepričan, da mu je nezvesta. Pograbil je sekiro in jo razmesaril pred očmi svojega sina. Nato je na strop namestil dve vrvi, na kateri bi istočasno obesil sebe in svojega sina. Obema je dal okoli vratu zanko, ko je stal na stolu in držal otroka v naročju. Potem je izmaknil stol.

Na otrokovo srečo je bila zanka preširoka, tako da je malček zdrsnil iz nje in preživel, medtem ko je oče umrl. A s tem se njegovo gorje še ni končalo. Naslednja dva dneva je preživel v stanovanju ob truplih svojih staršev. Sosed je povedal, da je bil otrok tako prestrašen, da ni mogel jokati. Našli so ga potem, ko jih sorodnikom ni uspelo priklicati na telefon in so obvestili policijo.

Njihova sreča ni bila dolga. FOTO: Fb
Njihova sreča ni bila dolga. FOTO: Fb
»Ko so policisti vlomili v stanovanje, so našli mamo ležečo na tleh in očeta visečega s stropa. Prestrašen otrok je sedel ob mrtvih starših in grizljal košček kruha.« Malčka so odpeljali v bolnišnico, kjer ga zdravijo zaradi šoka.


Predstavnica lokalnih oblasti Natalija Svoraška je povedala: »Otrok je utrpel resne psihološke poškodbe. Prestrašen je. Forenziki so na njegovem vratu našli sledi vrvi.« Policija je poslala trupli na forenzični pregled. Zakonca naj bi imela finančne težave, njuno razmerje pa je bilo zelo napeto. Andrij naj bi bil bolestno ljubosumen, nenehno naj bi obtoževal ženo, sosedi so ju slišali, kako se prepirata. Dečkovo življenje ni ogroženo, bo pa potreboval terapijo, da si bo povrnil duševno zdravje. Pri njem je ves čas babica, ki bo verjetno postala tudi skrbnica. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije