ZVERINSKO

Levi pojedli tri divje lovce

Divji lov na nosoroge se je končal tragično. V naravnem parku so našli le krvave ostanke.
Fotografija: Naleteli so na trop lačnih levov.
Odpri galerijo
Naleteli so na trop lačnih levov.

JOHANNESBURG – Tolpa divjih lovcev je vlomila v južnoafriški naravni park, da bi lovila nosoroge, a se jim zlobni načrti niso izšli, saj jih je napadel in pojedel trop lačnih levov. Najmanj trije so se znašli v želodcih teh divjih mačk, a dokazov ni prav veliko, le veliko prelite krvi v rezervatu Sibuya Game Reserve na vzhodu države. 

Leta 2016 so v parku ubili tri nosoroge.
Leta 2016 so v parku ubili tri nosoroge.


Po preiskavi so odkrili eno glavo in krvave dele okončin. Vse je bilo razsuto po območju, da je šlo za tri osebe, sumijo zaradi tega, ker so odkrili tri pare čevljev. Osebje rezervata je našlo močno strelno orožje z dušilci, škarje za rezanje žice in sekiro, s katero bi odsekali rogove nosorogov. Na pomoč je priletel tudi helikopter, da bi našli morebitne druge lovce, a do zdaj niso našli nikogar. Lastnik parka, 60-letni Nick Fox, je povedal: »Našli smo dovolj delov teles in tri pare čevljev, da lahko sklepamo, da je šlo za najmanj tri ljudi. Območje je gosto poraščeno, lahko bi jih bilo še več. Prišli so močno oboroženi z lovskimi puškami, sekirami in dovolj hrane, da bi se lahko zadrževali več dni. Sumimo, da so hoteli naše nosoroge. A levi so naša straža, naleteli so na napačen trop in postali obrok.«



Nick upa, da bo to sporočilo za druge divje lovce, da naj odnehajo. Leta 2016 so v parku ubili tri nosoroge in ukradli rogove. Ostanke treh lovcev so našli v torek ponoči, a teren so lahko začeli proučevati šele v sredo, ko so bile razmere ustrezne. Policija je potrdila najdbo trupel in poskuša zbrati dokaze ter ugotoviti, koliko ljudi je v resnici bilo. Prav tako bodo poskušali ugotoviti, ali je bilo orožje divjih lovcev že uporabljeno v katerem od prejšnjih primerov. Zgolj letos je bilo na tem območju nedovoljeno ubitih devet nosorogov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije