NAPAD

Lev v cirkusu napadel dreserja

Sredi nastopa je vanj zasadil kremplje in zobe. Krotilec pravi, da je vsaka rana zanj dragocena.
Fotografija: Kljub napadu je nastop izpeljal do konca. FOTOGRAFIJI: Fb
Odpri galerijo
Kljub napadu je nastop izpeljal do konca. FOTOGRAFIJI: Fb

LUGANSK – Obiskovalci cirkusa v Ukrajini so bili priča prizoru, ki ni bil na programu. Lev je med točko napadel svojega dreserja in vanj močno zasadil zobe in kremplje. Prestrašeni starši in otroci so z olajšanjem spremljali, kako je 32-letnemu silaku uspelo žival pregnati, preden bi ga pokončala.
Kljub napadu je nastop izpeljal do konca. FOTOGRAFIJI: Fb
Kljub napadu je nastop izpeljal do konca. FOTOGRAFIJI: Fb

Napad se je zgodil v mestu Lugansk na zahodu države. Dreser Hamada Kouta​ prihaja iz Egipta in že vrsto let gostuje z ruskimi cirkusi. Po napadu se je odločno postavil pred leva, ta pa se ga je ustrašil in zbežal iz arene v svojo kletko.
Ne krivi živali.
Ne krivi živali.

»Poklical sem enega leva, drugi pa me je napadel,« se spominja Kouta. »Ustavil sem ga sredi arene, ga pomiril, a se ni želel vrniti na svoje mesto. Odskočil sem, se zaletel v stojalo in padel. Lev je skočil name in me ugriznil, k sreči ne v vrat. Takoj me je izpustil. Moj hrbet, roka in noga so ranjeni. Na nogi imam brazgotino zaradi dveh krempljev in enega zoba. Na roki so sledi zob, na hrbtu je sled treh krempljev globoka štiri centimetre,« je povedal Kouta, ki dela z desetimi levi.

Čeprav je krvavel, je začel nastop od začetka in ga končal. Levi naj bi bili nemirni, ker so morali nastopiti malo za tem, ko so prispeli na prizorišče. »Bili so pod stresom, zato se je zgodil napad. Imajo temperament tako kot ljudje.« Kouta je vajen brazgotin, saj je njegovo telo prekrito z njimi. Pravi, da je vsaka rana zanj dragocena izkušnja.


»Če žival napade trenerja, potem je to v 99 odstotkih njegova krivda,« je sklenil silak. V Kijevu so nedavno prepovedali potujoče cirkuse, v Lugansku pa tega ne morejo uveljavljati.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije