NESREČA

Letalo s padalci strmoglavilo

Na severu Švedske umrlo osem potnikov in pilot. Priče sprva mislile, da gre za akrobatsko točko.
Fotografija: Tragedija se je zgodila na severu Švedske. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tragedija se je zgodila na severu Švedske. FOTO: Reuters

Umeå – Veselili so se adrenalinske dogodivščine, ta pa se je končala tragično. Skupina Švedov je načrtovala skok s padalom, a je njihovo majhno letalo iz neznanega razloga strmoglavilo.

Umrli so vsi potniki in pilot, skupno je bilo devet ljudi na krovu, zgodilo pa se je zelo kmalu po vzletu v univerzitetnem mestecu Umeå na severu Švedske. Kot so povedale priče, naj bi se nekateri potniki poskušali rešiti s padalom, preden se je to obrnilo skoraj povsem navpično proti tlom in se raztreščilo na otoku Storsandskar. Mnogi so letalo, ko je bilo še v zraku, celo snemali, saj so bili prepričani, da gre za akrobatsko točko, a jim je kmalu postalo jasno, da so priče strahotni tragediji.


Vse žrtve so domačini, le eden od njih je imel dvojno državljanstvo. Identitete pokojnih še niso razkrili, sožalje pa je ob premierju Stefanu Loftvenu izrekel tudi švedski dvor. Preiskava nesreče še poteka. Znano je, da je šlo za enomotorno letalo gippsaero GA8 airvan, težave pa naj bi se pojavile takoj po vzletu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije