ODERUŠKO

Lažni taksist odrl turista

Britanski par za 12,8 km vožnje plačal kar 107 evrov. Njun gostitelj v Zadru jima je vrnil denar za noč bivanja.
Fotografija: Pred zadrskim letališčem ju je pričakal lažni taksist. FOTO: Zadar-airport.hr
Odpri galerijo
Pred zadrskim letališčem ju je pričakal lažni taksist. FOTO: Zadar-airport.hr

ZADAR – Kdor hodi po letališčih, ve, da je eden velikih in nepričakovanih stroškov lahko prevoz do kraja, kamor je namenjen. V zadnjih dveh letih naj bi na območju Zadra doživeli »okupacijo taksistov«, kot so zapisali na eni lokalnih spletnih strani, tarifa za ducat kilometrov od letališča (ki je tik ob kraju Zemunik Donji) do središča Zadra je 500 hrvaških kun (dobrih 67 evrov). Nov rekord znaša dobrih 107 evrov ali skoraj 800 kun, ki sta jih odštela britanska turista za slabih 13 kilometrov vožnje.
Račun je bil astronomski, napisan pa na roko. FOTO: Twitter
Račun je bil astronomski, napisan pa na roko. FOTO: Twitter

Zadrčan Saša Bačić, ki jima je oddal apartma, je na družabnem omrežju twitter pod vzdevkom SaleZD objavil fotografijo računa: »To je račun, napisan na paragonskem bloku, s katerim so turiste oropali za 800 kun za vožnjo od letališča do mojega apartmaja!«

Kmalu se je izkazalo, da srebrn mini kombi (s katerim sta Britanca opravila eno najdražjih voženj v življenju) sploh ne vozi za taksi službo, katere ime je bilo z roko napisano na računu: »To ni prvi tak primer, zgodilo se je tudi mojim kolegom. Mastno zaračunajo, nato pa delijo vizitke drugih podjetij. Paragonskih blokov pa ne uporabljamo že dve leti, taksisti izdajajo račune iz davčnih blagajn,« je pojasnjeval pravi lastnik taksi službe in še navedel, da je redna cena te vožnje pri njih 500 kun, da pokrijejo pristojbine za parkiranje na letališču.


Na koncu se je Bačić odločil, da bo turistoma vrnil plačilo za eno noč, da jima ublaži finančno izgubo, zgodbo pa je objavil v več hrvaških medijih: »To je najmanj, kar sem lahko naredil. Upam, da z naslednjimi turisti ne bom znova končal na televiziji,« je mladenič zapisal ob koncu zgodbe, ki ga je med rojaki (pa tudi turisti) naredila za reševalca časti hrvaških turističnih delavcev – pa čeprav zgolj zaradi enega lažnega računa za taksi. Kaj kmalu se je namreč našel že nov rekorder, ki je za vožnjo od letališča do Zadra plačal še 30 kun več kot Britanca iz naše zgodbe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije