IZREK SODBE

Krvava Nuša (23) ubila bivšega

23-letna Bunićeva je Nikolo Turka zabodla v vrat. Trdila je, da jo je napadel, nato pa se sam nabodel.
Fotografija: Iz pripora so jo pripeljal na sojenje. FOTOgrafiji: Cropix
Odpri galerijo
Iz pripora so jo pripeljal na sojenje. FOTOgrafiji: Cropix

VARAŽDIN – Hrvaška je včeraj dočakala izrek sodbe 23-letni Nuši Bunić, ki je bila spoznana za krivo umora nekdanjega fanta Nikole Turka. Sodnica ji je odmerila 12 let zaporne kazni, v to bo vključen čas, ki ga je preživela v priporu. Prav tako ji ne bo treba plačati stroškov sojenja, v priporu pa bo ostala do pravnomočnosti sodbe.

Sodišče je presodilo, da je bila njena obramba nesprejemljiva, neživljenjska, nelogična in neresnična. »S svojo pasivno držo je sodišču onemogočila, da bi preverilo njeno obrambo. Prav tako ni želela sodelovati pri rekonstrukciji zločina,« je povedala sodnica Ljiljana Kolenko.


Spomnimo se, da je Nuša 15. junija 2017 ponoči smrtno ranila bivšega na livadi v slovitem varaždinskem predelu Beli kipi. Čeprav je močno krvavel, mu je uspelo poklicati center za pomoč, povedal je svoje ime, kaj se je zgodilo in da se vozi proti urgenci. Zaradi obilnega krvavenja je doživel možgansko kap, umrl je v varaždinski splošni bolnišnici. Sorodniki so darovali njegove organe. »Moje ime je Nikola Turek, vozim se ob Dravi proti prvi pomoči. Moja punca me je zabodla v vratno veno,« je povedal 30-letnik. Dvajset minut pozneje je poklical meščan, ki je Turka našel v mlaki krvi. Medtem ko je njen fant močno
Nuša je le v spodnjicah stekla do vratarja v bližnji tovarni.
Nuša je le v spodnjicah stekla do vratarja v bližnji tovarni.
krvavel, je Bunićeva, s katero je leto pred umorom pretrgal vse stike, samo v spodnjem perilu tekla do vratarja v bližnji tovarni in prosila za pomoč.

Oče ji je prinesel čista oblačila, oprhala se je in rekla, da se je branila Nikole, ki da jo je napadel. Potem je govorila, da jo je hotel posiliti. Opisovala je, da je vzel nož iz avta, da sta se kotalila po travi, da jo je vrgel na pokrov avtomobila in se kar sam nabodel na nož. Hrvaški mediji so jo poimenovali krvava Nuša. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije