GROZLJIVO

Krutost brez meja: umorila sta lastnega sina

Starši prosili za pomoč, v resnici pa ubili 5-letnika. Izdal jih je signal iz mobilnih telefonov.
Fotografija: Umorila sta ga in zakopala. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Umorila sta ga in zakopala. FOTO: Fb

SPRINGFIELD – V sredo zjutraj so v plitvem grobu našli truplo petletnega AJ Freunda. Fantek je bil zavit v plastiko in zakopan v podeželskem delu Woodstocka, Illinois, le nekaj kilometrov od svoje domače hiše v Crystal Laku. Še pred časom sta njegova oče in mama moledovala ljudi, naj jima ga pomagajo najti, zdaj pa sta se znašla v priporu, osumljena njegovega umora.

Javnost je ogorčena, saj se je izkazalo, da so socialne službe obiskale družino kar 17-krat, preden je umrl, a mu nihče ni pomagal, čeprav je živel v obupnih razmerah. Kje je trupelce, sta na koncu razkrila 36-letna JoAnn Cunningham, ki je v sedmem mesecu nosečnosti, in 60-letni Andrew Freund Sr.

Zaradi odvisnosti je izgubil odvetniško licenco. FOTO: Policija
Zaradi odvisnosti je izgubil odvetniško licenco. FOTO: Policija
Mati je v sedmem mesecu nosečnosti. FOTO: Policija
Mati je v sedmem mesecu nosečnosti. FOTO: Policija

​Ob prihodu socialne službe je bila njihova hiša skrajno zanemarjena, očetu, ki je bil odvetnik, so odvzeli licenco zaradi zlorabe kokaina, svojčas pa je bil na zdravljenju zaradi odvisnosti od opioidov.

Prostori so smrdeli po fekalijah in urinu, elektrike niso imeli. Kljub neprimernim življenjskim razmeram petletnika in njegovega triletnega bratca niso odpeljali na varno.

Iz poročila služb je bilo razvidno, da so decembra na otroku opazili podplutbe, a je bil drugače videti vesel in zdrav, zato niso ukrepali. Vzrok smrti še ni znan, razkrila ga bo obdukcija. JoAnn in Andrew sta sinovo izginotje prijavila minuli torek, izpuhtel naj bi potem, ko je šel spat. Sledila je šestdnevna iskalna akcija.

Vodja policije James Black je povedal, da so truplo locirali tudi s pomočjo podatkov o lokaciji mobilnih telefonov staršev na dan umora. Novinarji so v sredo opazili, kako so iz njihove hiše odnesli lopato, dve črni vreči, plastični koš za smeti ter manjšo vzmetnico. V varstvo so predali tudi družinskega psa. Preiskovalci so bili sumničavi, saj niso našli nobenih dokazov, da bi otroka kdo ugrabil ali da bi odkorakal od doma. V petek so na varno odpeljali triletnega bratca.


Izkazalo se je, da sta otroka živela v ledenem mrazu, nekatera okna so bila razbita. Starše so večkrat videli močno omamljene. Spoznala sta se leta 2012, ko se je JoAnn ločevala, Andrew pa je bil njen odvetnik za ločitev. 


 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije