SLUŽBA GA JE NERVIRALA

Komunalec v mestni hiši ubil 12 ljudi

40-letni Američan naj bi bil nezadovoljen v službi. Orožje je kupoval popolnoma legalno.
Fotografija: Policisti vstopajo v mestno hišo, po kateri je divjal oboroženi uslužbenec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Policisti vstopajo v mestno hišo, po kateri je divjal oboroženi uslužbenec. FOTO: Reuters

VIRGINIA BEACH – Združene države je pretresel še en strelski pohod, v katerem je vključno z napadalcem umrlo 13 ljudi. Štiridesetletni uslužbenec občinske komunalne službe v obmorskem mestu Virginia Beach DeWayne Craddock si je v petek po popoldanski malici mirno poščetkal zobe, poklepetal s sodelavcem in odšel iz občinske zgradbe. Kakor kaže, je skočil do avta po orožje, saj je prvo žrtev ustrelil v avtomobilu pred mestno hišo. S službeno kartico je nato vstopil v stavbo in začel streljati: v pohodu po vseh treh nadstropjih je ubil 12 sodelavcev, štiri pa ranil, med njimi policista. Policisti, ki so pridrveli v nekaj minutah, so ga ustavili šele po daljšem strelskem spopadu.


Zvezna agencija za alkohol, tobak in strelno orožje ATF je potrdila, da sta bili obe pištoli, uporabljeni v morilskem pohodu, kupljeni popolnoma legalno v zadnjih treh letih, lokalna policija pa je dodala, da je v Craddockovi hiši našla še dva kosa orožja. Med smrtnimi žrtvami je bilo 11 uslužbencev in en pogodbeni sodelavec. Kakor so povedali preživeli iz mestne hiše, kjer dela okoli 300 ljudi, so se pred strelcem poskrili v pisarne in vrata zabarikadirali s pohištvom.

To je najhujši strelski pohod v ZDA po lanskem novembru, ko je bilo v losangeleški restavraciji ubitih ducat ljudi; morilec si je tedaj sodil sam. Motiv za napad v Virginiji še ni znan, saj iz mestne hiše niso sporočili, ali je proti Craddocku potekal kak disciplinski postopek oziroma ali je bil pred odpustitvijo, neimenovani vir pa je povedal, da je bil moški »nezadovoljen« v službi, v kateri je preživel 15 let. Šokirani sodelavci so povedali, da se je Craddock sicer držal bolj zase, a da ni kazal znakov agresivnosti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije