TRAGIČNO

Ker jima zdravniki niso verjeli, je njuna hči (1) umrla

Starša obtožujeta zdravnike.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

MELBOURNE – Deklici iz Avstralije, ki je umrla zaradi baterije, potem ko jo je pogoltnila, so zdravniki zavrnili rentgen kljub strašljivim simptomom, kot so krči in bruhanje krvi, trdita njena starša.
 
»Vedela sem, da nam ne bodo verjeli. Vsakič smo prišli z dokazi, jih niso upoštevali,« je povedala užaloščena Avstralka Allison Rees za The Herald Sun. Njena hči Isabella je bila stara le 14 mesecev, ko je umrla 4. februarja 2015. Starša sta jo v bolnišnico Sunshine v Melbournu pripeljala trikrat v dveh tednih, da bi preverili, ali se je kaj zataknilo v njenem prebavnem traktu.
 
Med sojenjem je Allison izjavila, da so zdravniki kljub simptomom, ki so vključevali potemnelo blato, rekli, da bo otrok to, kar koli pač že je, hitro prebavil in bo šlo iz njega po naravni poti.
 
Isabellin oče Robert je na sodišču pričal, da je 16. januarja 2015, ko so šli prvič v bolnišnico, zdravnike opozoril, da je videl, kako se hčerka igra z baterijami. Zdravniki, kot so povedali staršema, nimajo prakse otrok pošiljati na rentgen, razen če obstajajo močno dokazi, da gre za nekaj, kar lahko ogrozi njihovo življenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije