NESREČA VLAKA

Katastrofa na tirih: poročajo o žrtvah in več huje ranjenih (FOTO)

Na Škotskem se je zjutraj iztiril vlak.
Fotografija: FOTO: Russell Cheyne, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Russell Cheyne, Reuters

V današnjem iztirjenju potniškega vlaka na severovzhodu Škotske so umrli najmanj trije ljudje, med njimi strojevodja. Nesreča se je zgodila v bližini kraja Stonehaven, kamor so nemudoma odhitele reševalne ekipe. Domnevajo, da se je vlak iztiril zaradi zemeljskega plazu. 

V bolnišnico so prepeljali šest oseb, njihove poškodbe pa naj ne bi bile resne.

Škotska premierka Nicola Sturgeon je nesrečo na twitterju označila za »izjemno resen incident« in kasneje dodala, da poročila s kraja dogodka omenjajo »resne poškodbe«.

Iznad prizorišča nesreče v bližini kraja Stonehaven se vije dim, na območju pa okrog 30 reševalnih vozil, poleg njih pa tudi helikopter, navaja britanski BBC.

Policija je zgolj sporočila, da so bili na prizorišče poklicani ob 9.43 po lokalnem času. Policisti so na kraju nesreče skupaj z reševalci in gasilci.

 

Krivo močno deževje? 


Po prvih ugotovitvah bi se lahko nesreča zgodila zaradi močnega deževja, ki je prizadelo območje. Sprva naj bi vlak ustavili med Aberdeenom in Glasgowom zaradi poplavljene proge, strojevodja pa naj bi prosil za zamenjavo proge.

Vlak naj bi nato prestavili na drug tir, da je lahko nadaljeval pot proti Glasgowu, nato naj bi ga zadel zemeljski plaz. Te domneve bodo preiskali v britanski službi za nesreče na železnicah.

Že ponoči je na Škotskem močno deževalo in na območju, kjer se je zgodila nesreča, so padavine povzročile tudi poplave ter zato zamude v železniškem prometu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije